MLTours -

Ik heb een vlucht geboekt. Hoe kan ik stoelen reserveren?

 
 
ML Tours heeft een eigen allotment op de vluchten die Transavia en Brussels Airlines in opdracht van ML Tours uitvoeren. U kunt uw boeking bekijken via Mijn ML Tours. U ziet daarom uw boeking niet op de website van de luchtvaartmaatschappij tot het moment dat ML Tours de passagierslijst stuurt.
 
 
Voor passagiers die vliegen met Transavia
 
Vanaf 5 dagen voor vertrek kunt u uw boeking bij Transavia raadplegen en een stoel reserveren. 
Een week voor uw vertrek ontvangt u (de contactpersoon) een email met informatie over uw vlucht. Hierin staat de link naar Mijn Transavia genoemd.
 
Vanaf 30 uur voor vertrek kunt u online inchecken. U kunt dan ook nog stoelen uitkiezen (soms tegen betaling). Dit kan tot 6 uur voor vertrek. Vanaf 6 uur voor vertrek krijgen de passagiers, zonder stoel reservering, een stoel toegewezen.
Dit kan betekenen dat u niet bij elkaar kunt zitten. Vooral indien u verschillende boekingsnummers heeft.
 
Gezinnen die reizen met jonge kinderen kunnen tot 72 uur voor vertrek een stoel reserveren. Waarbij geldt dat gezinnen die reizen met een baby, beperkte mogelijkheden hebben. Vanaf 72 uur voor vertrek worden de stoelen aan gezinnen toegewezen, die niet meer gewijzigd kunnen worden.
 
Passagiers die assistentie hebben aangevraagd kunnen geen stoel reserveren. U krijgt de meest geschikte stoel toegewezen.
Waarbij ook geldt dat passagiers die een stoel gereserveerd hebben, geen assistentie kunnen aanvragen. 
 
Om een stoel met extra beenruimte bij de nooduitgang te reserveren dienen de passagiers aan volgende voorwaarden te voldoen:
 
 
Voor passagiers die vliegen met Brussels Airlines
 
Zit u liever aan het raam of gangpad? Of wilt u er zeker van zijn dat u samen kan zitten met uw vrienden of gezin? Verzeker u op voorhand al van de stoelcategorie van uw keuze en vermijd dat u er willekeurig een toegewezen krijgt.
 
Vanaf 28 dagen voor vertrek kunt u uw boeking bij Brussels Airlines raadplegen en een stoel reserveren. Dit kunt u doen via volgende link: stoel reserveren
 
Vanaf 24 uur voor vertrek kunt u online inchecken. Dit kunt u doen via bovenstaande link.
Een week voor uw vertrek ontvangt u een email met informatie over uw vlucht. Hierin staat de link ook genoemd.
Bij de online incheck worden de stoelen toegewezen indien u deze nog niet gereserveerd heeft. U heeft de mogelijkheid deze, soms tegen betaling, te wijzigen.
 
Gezinnen die reizen met jonge kinderen kunnen tot 24 uur voor vertrek een stoel reserveren. Waarbij geldt dat gezinnen die reizen met een baby, beperkte mogelijkheden hebben. 
 
Geniet van meer vrijheid en strek uw benen. Boek een Extra Legroom Seat en geniet van een nog comfortabelere vlucht. Ze bevinden zich aan de nooduitgangen, wat betekent dat u moet voldoen aan de veiligheidseisen voor stoelen aan de nooduitgang.
De medewerkers in de luchthaven of cabine zullen controleren of u aan de eisen voor zitplaatsen aan een nooduitgang voldoet. Als dat niet zo is, kunnen ze u een andere zitplaats geven.
U moet alle handbagage in het bagagecompartiment boven de stoelen opbergen, want onder de stoelen aan een nooduitgang zijn geen voorwerpen toegelaten.
 
Als u uw stoel niet op voorhand vastlegt, zal Brussels Airlines er een toewijzen. Als u uw toegewezen stoel wilt veranderen, kan u dat doen tegen betaling tijdens het online inchecken. Op de luchthaven kan u altijd vragen of u een andere stoel kan boeken die nog beschikbaar is.