MLTours -

Nador

ML Tours voordelige vluchten naar Nador 

Boek nu uw goedkope vliegtickets naar Nador in Marokko via ML Tours. Bij ML Tours zijn het gehele jaar door tickets te boeken voor directe vluchten naar Nador (NDR) vanaf Rotterdam The Hague Airport (RTM) met Transavia en vanaf Brussel Airport (BRU) met Brussels Airlines. Boek nu snel uw vluchten naar deze authentieke havenplaats van Noord Marokko, Nador.
 
Ons vlucht programma:
  • Vanaf Rotterdam The Hague Airport met Transavia iedere dinsdag, woensdag (juli en augustus) en vrijdag voor zomer 2024 t/m 31/10/2024
  • Vanaf Rotterdam The Hague Airport met Transavia iedere maandag, woensdag en vrijdag voor winter 2024/2025 vanaf 01/11/2024
  • Vanaf Brussel Airport met Brussels Airlines iedere dinsdag, woensdag, vrijdag en zondag in de periode 23/06/24 t/m 15/09/24

Nador; naast zon, zee, strand en heerlijk eten ook een shopwalhalla en dat alles op een half uurtje rijden van ‘Spanje’. 
Nador is een authentiek Berber havenstadje gelegen in het Noorden van Marokko, aan de rand van het Rifgebergte en de Middellandse Zee. Het is bij uitstek de ideale bestemming om puur Marokko te ontdekken. 

 

Flora & fauna Nador 

Naast het mooie strand heeft Nador ook op gebied van flora en fauna enkele mooie pareltjes. Nador is namelijk een bezoek waard voor echte vogelliefhebbers. De aanwezigheid van vele bloemen en planten trekken bijzondere vogels. Niet ver van Nador ligt namelijk een zoetwater lagune met zandafzettingen. Vele tientallen vogels als de grutto, zilverreiger, ijsvogel en de zwarte ruiter zijn hier dan ook veelvuldig te vinden. Tevens ligt op ca. 30km een gebied met zoutwater plassen, dat wederom verschillende vogels en insecten aantrekt. Flamingo’s, parelduikers, sprinkhanen en zandspinnen zijn hier dan ook kind aan huis. Daarnaast mogen we het Rifgebergte niet vergeten met zijn mooie uitzichten en wandel- en fietsroutes.  
 
Tevens beschikt Nador over een grote haven, waar veel vissers in en uit varen en tevens goederen het land binnenkomen en uitgaan.  

‘Spanje’ in Marokko 

‘Spanje’ combineren met Marokko? Het is allemaal mogelijk.  
Op zo’n halfuur rijden ligt namelijk Melilla, een Spaanse enclave omgeven door Marokkaans grondgebied. Een ware smeltkroes van culturen waar een katholieke kerk, synagoge en hindoetempel bij elkaar staan. Je waant je hier echt in Spanje met o.a. tapas en bocadillos en dat terwijl je, je toch echt in Marokko bevindt.  
 
Daarnaast is het mogelijk om met de boot een overtocht te maken van Melilla naar het Spaanse vasteland; Almeria. De boottocht duurt ongeveer 3.30 uur. 

Klimaat Nador  

Nador heeft een aangenaam mediterraan klimaat. Het is bij uitstek de ideale bestemming om gedurende het gehele jaar door een bezoek aan te brengen. De zomers zijn warm, droog en zeer zonnig met temperaturen rond de 28 graden en zijn daarmee een stuk aangenamer dan bijvoorbeeld Marrakech. In het voor- en najaar zijn de temperaturen zeer aangenaam en zo rond de 22 graden.  

Praktische informatie 

Gezondheid 

De gezondheidszorg is redelijk tot goed in de Marokkaanse steden. Veelal zijn er privéklinieken waar tegen hoge kosten goede zorg verleend wordt. Tevens is er in de grotere hotels vaak een dokter aanwezig, waar reizigers tijdens openingstijden terecht kunnen. Buiten de grote steden zijn de medische voorzieningen vaak zeer beperkt.  

Paspoort en visum 

Om naar Nador te reizen, heeft u een geldig paspoort nodig dat bij vertrek uit Marokko nog 6 maanden geldig is.
Er is geen visum vereist voor een verblijf van maximaal 90 dagen.  
Het advies is slechts bedoeld als leidraad en is niet bindend. De meest up-to-date informatie kunt u opvragen bij de officiële instanties.

Tijdzone 

Gedurende de wintertijd is er geen tijdsverschil met Marokko.  
Gedurende de zomertijd is het in Marokko 1 uur vroeger dan in Nederland/België.  

Vluchtduur 

De totale vluchtduur van Rotterdam en/of Brussel naar Nador bedraagt omstreeks 3 uur. 

Valuta 

  • De lokale munteenheid in Marokko is de Marokkaanse Dirham (MAD).
  • In de grote steden en toeristische gebieden zijn geldautomaten aanwezig, daarbuiten is het aantal beperkt.

Elektriciteit + verloopstekker

Marokko heeft 220 volt en gebruikt twee type stopcontacten:
  • Type C (zelfde stopcontacten als in Nederland/België)
  • Type E (twee ronde gaten met daarboven een naar buiten stekende aardingspin) 
 

Bekijk ook andere ml tours bestemmingen in marokko

Tanger
Boek nu!
AlHoceima
Boek nu!
Oujda
Boek nu!