MLTours -

Boek nu!

Brussel - Al Hoceima

Vanaf € 89,00*

Boekactie *09.11.2024

Boek nu!

Rotterdam - Al Hoceima

Vanaf € 129,00*

Boekactie *02.01.2025

Al Hoceima 

ML Tours voordelige vluchten naar Al Hoceima 

Boek nu uw goedkope vliegtickets naar Al Hoceima in Marokko via ML Tours. Bij ML Tours zijn het gehele jaar door tickets te boeken voor directe vluchten naar Al Hoceima (AHU) vanaf Rotterdam The Hague Airport (RTM) met Transavia en vanaf Brussel Airport (BRU) met Brussels Airlines. Boek nu snel uw vluchten naar de mooiste kustplaats van Noord Marokko, Al Hoceima.
 
Ons vlucht programma:
  • Vanaf Rotterdam The Hague Airport met Transavia iedere maandag, woensdag (alleen juli + augustus) en donderdag voor zomer 2024 t/m 31/10/2024
  • Vanaf Rotterdam The Hague Airport met Transavia iedere maandag, woensdag en zaterdag voor winter 2024/2025 vanaf 01/11/2024
  • Vanaf Brussel Airport met Brussels Airlines op zaterdag en maandag (alleen juli + augustus)

 

Al Hoceima; de ideale zonovergoten vakantiebestemming in het noorden van Marokko met een Spaanse twist.  

Al Hoceima is een gezellige havenstad met mooie goudgele stranden en een vissershaven. Het is gelegen bovenop een hoge klif met schitterend uitzicht. Naast de ideale bestemming voor zonaanbidders, is Al Hoceima ook bij uitstek de bestemming voor sportievelingen. Wandel- en fietsliefhebbers kunnen hier hun hart ophalen. Al Hoceima is namelijk gelegen in een idyllische omgeving met mooie bergen en natuur.  

 

Historisch Al Hoceima 

Rond 1925 vestigden de Spanjaarden zich in Al Hoceima en deze invloeden zijn nog overal terug te zien. Zo zijn er huizen en scholen in Spaanse stijl gebouwd en staat er zelfs een Katholieke kerk. Ook zijn enkele straatnamen in het Spaans en tevens heeft de naam van de stad Al Hoceima zelf een Spaanse invloed. Al Hoceima stamt namelijk af van het Spaanse woord ‘Alhucemas’ wat lavendel betekent. Rond 1950 kreeg Marokko weer het bewind over Al Hoceima in handen. Gezien gedurende de jaren die volgde, de economische omstandigheden zeer slecht waren, werden alle huizen blauw/wit geverfd. Toen de stad zich begon te ontwikkelen in betere tijden, verfde men alle huizen in felle kleuren. Sinds 2007 zijn alle huizen echter weer terug geverfd in blauw/wit; de oorspronkelijke kleuren van de stad.  

Klimaat Al Hoceima 

Al Hoceima is het gehele jaar door te bereizen, echter is de periode van mei t/m oktober de beste periode om een bezoek te brengen aan deze vakantiebestemming. Gedurende deze maanden is de temperatuur aangenaam tot warm en valt er geen tot weinig neerslag.  

To do in Al Hoceima  

Al Hoceima is geen grote stad, maar heeft zo zijn charme met prachtige stranden en mooie omgeving.  In de straten van het historisch centrum zijn gezellige winkeltjes waar leuke souvenirs te verkrijgen zijn. Tevens is Al Hoceima één van de belangrijkste vissersplaatsen in het Rifgebied. Dagelijks gaan de vissers op pad om met hun rijk gevulde vangst weer terug te komen. Visliefhebbers komen hier dan ook zeker goed tot hun recht.  

 

Praktische informatie 

Gezondheid 

De gezondheidszorg is redelijk tot goed in de Marokkaanse steden. Veelal zijn er privéklinieken waar tegen hoge kosten goede zorg verleend wordt. Tevens is er in de grotere hotels vaak een dokter aanwezig, waar reizigers tijdens openingstijden terecht kunnen. Buiten de grote steden zijn de medische voorzieningen vaak zeer beperkt.  

Paspoort en visum 

Om naar Marokko te reizen, heeft u een geldig paspoort nodig dat bij vertrek uit Marokko nog 6 maanden geldig is.
Er is geen visum vereist voor een verblijf van maximaal 90 dagen.  
Het advies is slechts bedoeld als leidraad en is niet bindend. De meest up-to-date informatie kunt u opvragen bij de officiële instanties.

Tijdzone 

Gedurende de wintertijd is er geen tijdsverschil met Marokko.  
Gedurende de zomertijd is het in Marokko 1 uur vroeger dan in Nederland/België.  

Vluchtduur 

De totale vluchtduur van Rotterdam en/of Brussel naar Al Hoceima bedraagt ca. 2:45 uur. 

Valuta 

De lokale munteenheid in Marokko is de Marokkaanse Dirham (MAD). 
In de grote steden en toeristische gebieden zijn geldautomaten aanwezig, daarbuiten is het aantal beperkt.  

Elektriciteit + verloopstekker 

Marokko heeft 220 volt en gebruikt twee type stopcontacten: 
  • Type C (zelfde stopcontacten als in Nederland) 
  • Type E (twee ronde gaten met daarboven een naar buiten stekende aardingspin) 

 

Bekijk ook andere ml tours bestemmingen in marokko

Nador
Boek nu!
Tanger
Boek nu!
Oujda
Boek nu!