MLTours -

Wat mag ik meenemen aan handbagage als ik met Transavia vlieg?

 
Iedere passagier vanaf 2 jaar mag 1 stuk handbagage (kleine rugzak of handtas) en 1 stuk cabinebagage (kleine rolkoffer of grote tas) meenemen:
  • Totaal maximaal 10 kg voor beide items tezamen
  • Max. afmeting handbagage 40 x 30 x 20 cm 
  • Max. afmeting cabinebagage 55 x 35 x 25 cm incl. handgrepen en wielen
Een kleine tas zoals een handtas, laptoptas of een cameratas gelden ook als 1 stuk handbagage!
 
 
Vanaf 3 april 2024 hanteert Transavia een nieuw handbagage beleid. De handbagage valt in twee nieuwe benamingen: cabinebagage en handbagage.
 
Voor u als ML Tours passagier verandert er deze zomer nog niets, u mag de hand- en cabinebagage van totaal 10 kilo nog steeds gratis meenemen t/m 31 oktober 2024.
U dient wel aan de voorwaarden van gewicht en afmetingen te voldoen, de controle is strikt.
Voor alle vluchten vanaf 1 november 2024 geldt dat u alleen de handbagage gratis mee mag nemen in de cabine. Voor cabinebagage dient betaald te worden.
 
 
Passagiers mogen één stuk cabinebagage zoals een rolkoffer (55x35x25 centimeter) en één stuk handbagage zoals een kleine handtas of laptoptas (van 40x30x20 centimeter) meenemen aan boord.
Samen mag de handbagage niet meer als 10 kilo wegen.
De handbagage kan altijd gegarandeerd mee aan boord en moet geplaatst worden onder de stoel.
 
Cabinebagage mag altijd gratis afgegeven worden bij de incheckbalie (t/m 31 oktober 2024). Let er wel op dat de trolley/tas voldoet aan de voorwaarden. 
 
In de bagagevakken boven de stoelen is plaats voor ca. 70 stuks grote cabinebagage. Als het maximale aantal in de cabine is bereikt (dit wordt bijgehouden bij de gate), wordt de rest van de cabinebagage in het ruim geplaatst. U kunt uw bagage na de vlucht ophalen bij de bagageband.
Wilt u zekerheid hebben om uw cabinebagage mee te nemen aan boord? U kunt reserveren voor de cabineruimte in de bagagevakken boven de stoelen voor grote stukken cabinebagage in combinatie met voorrang bij het instappen aan boord. Deze service is bedoeld voor passagiers die er zeker van willen zijn dat de grote cabinebagage in de cabine meegenomen kan worden. De kosten beginnen bij € 10,- per stuk per enkele vlucht. Deze service is alleen door u zelf te boeken via Transavia selfservice, op basis van beschikbaarheid, vanaf 5 dagen voor vertrek. In de servicemail die u ontvangt met de laatste vluchtinformatie vindt u de link om te boeken.
 
 
Ik heb geboekt voor een vlucht met vertrek op 1 november 2024 of later. Wat verandert er voor mij?
Alle passagiers mogen alleen 1 stuk handbagage, gratis, meenemen die onder de stoel past.
Max. afmeting handbagage 40 x 30 x 20 cm 
Een kleine tas zoals een handtas, laptoptas, plastic tasje of een cameratas gelden ook als 1 stuk handbagage!
 
Wilt u cabinebagage zoals een rolkoffer (55x35x25 centimeter) meenemen? 
Cabinebagage mag, in combinatie met de handbagage, maximaal 10 kilo wegen en de afmeting niet overschrijden.
Deze bagage kunt u zelf boeken via Transavia selfservice, op basis van beschikbaarheid, vanaf 5 dagen voor vertrek. In de servicemail, die u ontvangt met de laatste vluchtinformatie, vindt u de link om te boeken. De tarieven beginnen bij € 10,- per passagier per enkele reis. U mag dan de cabinebagage gegarandeerd meenemen aan boord én u krijgt priority boarding.
 
 
Ik reis met een baby, hoeveel handbagage mag ik meenemen?
Een baby tot 2 jaar heeft geen recht op handbagage als hij/zij op schoot reist. Wilt u babyvoeding, een luier tas of andere spullen voor de baby meenemen in de cabine, stop dit dan in uw eigen handbagage.
Het is toegestaan om een opvouwbare buggy tot 10 kg mee te nemen tot aan de gate. De opvouwbare buggy wordt bij de gate ingenomen en vervoerd in het ruim. De buggy valt onder de 10 kg ruimbagage die u mag meenemen voor de baby.
 
Ik reis met een peuter, mag ik een buggy meenemen?
Naast de handbagage die iedere passagier van 2 jaar en ouder mag meenemen, mag u voor een klein kind gratis een opvouwbare buggy meenemen tot aan de gate.