VEEL GESTELDE VRAGEN

Wat mag u als handbagage meenemen?

Transavia
Elke reiziger vanaf 2 jaar mag 1 stuk handbagage meenemen van maximaal 10 kilo. Een handtas, laptoptas of een cameratas geldt ook als 1 stuk handbagage. Wij adviseren u om handbagage mee te nemen die onder de stoel past of in de bagageruimte boven het hoofd. Dit is een tas niet groter dan 45x40x25 cm. Handbagage met deze afmetingen mag gegarandeerd mee in de cabine. Bij grotere handbagage (max. 55x40x25 cm) is het mogelijk dat deze wordt ingenomen. Bij ruimtegebrek vervoert Transavia deze namelijk als ruimbagage.

Een baby tot 2 jaar heeft geen recht op handbagage.

Een baby tot 2 jaar heeft wel recht op 1 stuk ruimbagage van maximaal 10 kilo. Dit is inclusief buggy, maxi-cosi of kinderwagen. Neem je een maxi-cosi of buggy mee, dan verdeelt u de bagage over de koffers van de ouders. Alleen een opvouwbare buggy tot maximaal 7 kilo mag u meenemen tot aan de gate. Zwaardere buggy’s en kinderwagens worden ingenomen bij de incheckbalie.

Brussels airlines
Elke reiziger vanaf 2 jaar mag 1 stuk handbagage meenemen van maximaal 6 kg. De afmetingen van uw handbagage bagagestuk mogen niet groter zijn dan 55x40x23 cm.

Een baby tot 2 jaar heeft geen recht op handbagage. Je mag wel voeding voor de baby meenemen voor consumptie aan boord.

Een baby tot 2 jaar heeft recht op het meenemen van een buggy, maxi-cosi of kinderwagen.

Mag ik ruimbagage meenemen?

Transavia

U heeft de mogelijkheid om (extra) ruimbagage op onze Transavia vluchten direct bij ML tours bij te boeken. De prijzen hiervoor zijn als volgt:

15kg = 15 euro
20kg = 20 euro
25kg = 27 euro
30kg = 35 euro
40kg = 45 euro
50kg = 80 euro

Daarnaast mag elke reiziger vanaf 2 jaar 1 stuk handbagage meenemen van maximaal 10 kilo. Een handtas, laptoptas of een cameratas geldt ook als 1 stuk handbagage. Wij adviseren u om handbagage mee te nemen die onder de stoel past of in de bagageruimte boven het hoofd. Dit is een tas niet groter dan 45x40x25 cm. Handbagage met deze afmetingen mag gegarandeerd mee in de cabine. Bij grotere handbagage (max. 55x40x25 cm) is het mogelijk dat deze wordt ingenomen. Bij ruimtegebrek vervoert Transavia deze namelijk als ruimbagage.

Een baby tot 2 jaar heeft geen recht op handbagage.

Een baby tot 2 jaar heeft wel recht op 1 stuk ruimbagage van maximaal 10 kilo. Dit is inclusief buggy, maxi-cosi of kinderwagen. Neem je een maxi-cosi of buggy mee, dan verdeelt u de bagage over de koffers van de ouders. Alleen een opvouwbare buggy tot maximaal 7 kilo mag u meenemen tot aan de gate. Zwaardere buggy’s en kinderwagens worden ingenomen bij de incheckbalie.

 

Brussels airlines

Het tarief voor 1 stuk ruimbagage met een maximum gewicht van 23 kg is 22,- euro. De maximale afmetingen van uw ruimbagage mogen maximaal 158 cm zijn (lengte + breedte + hoogte). Als uw koffer meer weegt dan 23 kg, wordt een overbagagetarief gehanteerd. Houdt u er rekening mee dat het maximale toegestane gewicht van uw koffer 32 kg is.
 
U mag 1 stuk gratis handbagage inchecken dat niet zwaarder mag wegen dan 6 kg. De afmetingen van uw handbagage bagagestuk mogen niet groter zijn dan 55x40x23 cm.
 
Een baby tot 2 jaar heeft recht op het meenemen van een buggy, Maxi-Cosi of kinderwagen en voeding voor de baby voor consumptie aan boord.
 
Wij raden u dringend aan om u aan de bagagevrijdom te houden. Wanneer het totale gewicht van uw bagage wordt overschreden, wordt bij de incheckbalie een overbagagetarief gehanteerd. Als het bagagestuk groter is dan 158cm wordt ook een overbagagetarief gehanteerd. De kosten voor overbagage als een te groot bagagestuk zijn €35,00 per enkele reis. Mocht het bagagestuk zowel te groot als te zwaar zijn (24 kg - 32 kg) dan moet een bedrag van €70,00 worden betaald. Het is ook mogelijk dat de overbagage wordt geweigerd.
 
Als u een tweede bagagestuk mee wilt nemen dan rekent Brussels airlines hiervoor €75,00. Voor extra gewicht €110,00 en voor een extra groot formaat ook €110,00 en als het bagagestuk zowel te zwaar als te groot is €145,00. Vooraf bijboeken via ML tours is niet mogelijk dit moet u op de luchthaven regelen. Het is ook mogelijk dat de overbagage wordt geweigerd.

Wat moet u doen als uw bagage vertraagd, beschadigd of vermist is?

U vindt alle praktische informatie over verloren, vertraagde of beschadigde bagage op de website van de betreffende luchtvaartmaatschappij.  Voor Transavia is dat:https://www.transavia.com/nl-NL/service    en voor Brussels airlines is dat: https://www.brusselsairlines.com/nl-be/praktische-informatie/reisinfo/voor-de-vlucht/bagage-info/default.aspx

Over het algemeen kunt u bij beschadigde informatie het beste bij de verzekeringmaatschappij een vergoeding aanvragen. De luchtvaartmaatschappij is beperkt aansprakelijk voor beschadigde bagage. Heeft u geen reisverzekering afgesloten dan kunt u mogelijke vergoeding bij de betreffende luchtvaartmaatschappij aanvragen.

Wanneer moet ik inchecken voor mijn vlucht?

Ga op tijd naar de luchthaven
Zorg ervoor dat u 3 uur voor vertrek op de luchthaven bent. U kunt dan terecht bij één van de check-in balies van de betreffende luchtvaartmaatschappij. Bij het inchecken  heeft u uw vliegticket, paspoort of nationale identiteitskaart nodig. U dient vóór sluitingstijd van de check-in balies ingecheckt te zijn en uw mogelijke bagage afgegeven te hebben.

Online inchecken
U kunt vanaf 30 uur tot 4 uur voor vertrek alleen bij Transavia online inchecken. Bij de andere maatschappijen kan dat nu nog niet. Ga naar de website van Transavia:https://www.transavia.com/nl-NL/mijn-transavia/inchecken/inloggenPrint u boardingpass uit en neem deze mee naar de luchthaven. Als u incheckt via uw telefoon, dan download u de mobiele boardingpass naar uw telefoon en laat deze op de luchthaven bij het instappen zien. U kunt de mobiele boardingpass niet printen of op uw tablet laten zien. Mocht u twijfelen of uw voldoende ruimbagage mee kan nemen dan kunt u tijdens het online inchecken nog (extra) ruimbagage boeken. Let op het kopen van ruimbagage op de luchthaven aanzienlijk duurder is.

Welke reisdocumenten heb ik nodig voor Marokko?

Uw ticket
In de bijlage van uw boekingsbevestiging vindt u uw vliegticket. Kunt u deze e-mail niet vinden? Neem dan contact op met met ons Customer Care team en zij sturen u de e-mail nogmaals toe.

Uw paspoort of nationale identiteitskaart
U heeft minimaal een nog 6 maanden geldig paspoort of nationale identiteitskaart nodig. Met een verlopen of beschadigd document kunt u niet inchecken. Bij het consulaat/ambassade van Marokko of op de website van het Ministerie van Buitenlandse Zaken kunt u controleren of u voor uw reis een paspoort of nationale identiteitskaart nodig hebt en hoe lang deze nog geldig moet zijn.

Een visum
Afhankelijk van uw nationaliteit is het soms verplicht om vooraf een visum te kopen. Controleer dit daarom ruim van tevoren bij het consulaat/ambassade van Marokko of op de website van het Ministerie van Buitenlandse Zaken.

Bijzondere bagage. Kan ik bijzondere of medische bagage meenemen?

Voor informatie over het meenemen van bijzondere bagage en medische bagage kunt u het beste de website vanTransaviaofBrussels Airlinesraadplegen.

Kan ik mijn vlucht annuleren?

U kunt uw vlucht(en) annuleren. Dit kan alleen op werkdagen en tijdens de kantooruren van maandag tot en met vrijdag van 09.30 uur tot 18.00 uur en zaterdag van 11.00 tot 17.00 uur. Een annulering buiten deze dagen en uren wordt pas op de eerstvolgende werkdag behandeld.

Echter wij vergoeden uw ticket niet en ontvangt derhalve geen restitutie. Als u een annuleringsverzekering heeft afgesloten kunt u daar vaak een beroep op doen. Heeft u bij ML tours een annuleringsdekking afgesloten dan krijgt u afhankelijk van het moment van annulering een deel of het volledige bedrag van uw betaalde ticketprijs terug. De spelregels voor de annuleringsdekking vindt u op onze website:http://www.mltours.nl/site/dynamicpage.asp?id=307&menuID=0

Welke wijzigingen zijn er mogelijk en wat is de hoogte van de wijzigingskosten?

U kunt bij ons uw ticket alleen telefonisch wijzigen. Hiervoor kunt u contact opnemen met de medewerkers van ons Customer Care team tijdens kantooruren.

Welke wijzigingen zijn mogelijk?
U kunt uw vlucht laten veranderen naar een andere vertrekluchthaven en/of bestemming. Ook is het mogelijk uw vlucht om te laten boeken naar andere datum en/of tijdstip. De geboortedatum en geslacht van de passagier kan ook worden gewijzigd. Mocht u een annuleringsdekking bij ML tours hebben afgesloten dan kunt u uw ticket, volgens de spelregels van de annuleringsdekking, op een andere naam laten zetten. In alle andere gevallen is een naamswijziging niet mogelijk.

Wat is de hoogte van de wijzigingskosten?

Tot 72 uur voor de geplande vertrektijd (check-in tijd) wordt bij een wijziging van vertrekhaven en/of bestemming en/of datum 50,- euro per persoon en per traject aan administratieve kosten in rekening gebracht. Daarnaast wordt u het prijsverschil tussen het oude en het nieuwe tarief in rekening gebracht. Mocht het nieuwe tarief lager zijn dan het oude tarief dan wordt geen terugbetaling/vermindering toegepast. Dit is echter alleen mogelijk tijdens kantooruren.

Binnen 72 tot 24 uur voor de geplande vertrektijd (check-in tijd) wordt bij een wijziging van vertrekhaven en/of bestemming en/of datum 120,- euro per persoon en per traject aan administratieve kosten in rekening gebracht. Daarnaast wordt het prijsverschil tussen het oude en het nieuwe tarief in rekening gebracht. Mocht het nieuwe tarief lager zijn dan het oude tarief dan wordt geen terugbetaling/vermindering toegepast. Dit is echter alleen mogelijk tijdens kantooruren.

Binnen 24 uur voor de geplande vertrektijd (check-in tijd) en op de vlucht dag zelf wordt bij een wijziging van vertrekhaven en/of bestemming en/of datum de volledig nieuwe ticketprijs per persoon en per traject aan administratieve kosten in rekening gebracht. Dit is echter alleen mogelijk tijdens kantooruren.

De administratieve kosten voor de wijziging van de geboortedatum en/of geslacht zijn 50,- euro per persoon.

Waarom kunnen de ticketprijzen zo verschillen?

De ticketprijzen worden naast de kosten vooral bepaald door vraag en aanbod. Het verschil in prijs is het gevolg van Yield Management. Dit is een prijscalculatietechniek waarbij ML tours haar vluchten zo vol mogelijk probeert te krijgen. De prijs van vliegticket wordt bepaald op basis van de populariteit van een vlucht, oftewel op basis vraag en aanbod. Op elk moment bekijkt het Yield Management systeem: wat is de verwachting aan boekingen en wanneer is de vertrekdatum, dit bepaalt de uiteindelijke ticketprijs.

Hoeveel weken voor de bevalling mag u vliegen?

Als u zwanger bent, mag u vliegen. Hieronder vindt u de informatie over het vliegen tijdens de zwangerschap.

Vrouwen in verwachting met een normale gezondheid, zonder voorgeschiedenis van premature geboortes en zonder complicaties, mogen tot 4 weken voor hun verwachte bevallingsdatum (dat wil zeggen tot en met de 36e zwangerschapsweek) vliegen. Vrouwen die 37 weken of langer zwanger zijn, mogen niet reizen per vliegtuig.

Voor alle gedetailleerde informatie adviseren wij u de website van de betreffende luchtvaartmaatschappij te raadplegen en/of telefonisich contact met ze op te nemen. 

Welke bestemmingen en vertrek luchthavens biedt ML tours aan?

Voor de meest recente informatie verwijzen wij naar onze homepage: http://www.mltours.nl/site/default.aspen onze functie: zoek een vlucht. Wilt u op de hoogte blijven van ons vluchtprogramma en acties dan kunt u onze Facebook pagina volgen of zich aanmelden voor onze nieuwsbrief (ook op onze homepage). Mocht u nog vragen hebben dan kunt vanzelfsprekend contact opnemen met een medewerker van ons Customer Care team

Met welke luchtvaartmaatschappijen werkt ML tours samen?

Voor de uitvoering van onze eigen rechtstreekse chartervluchten vanaf onder andere Amsterdam, Rotterdam en Brussel werkt ML tours al jaren samen met gerenommeerde luchtvaartmaatschappijen zoals Transavia en Brussels airlines. Deze chartervluchten zijn alleen beschikbaar en boekbaar op onze website, via onze agenten  of via onze Customer Care medewerkers in Nederland en Marokko.

Huisdieren. Kan ik mijn huisdier meenemen?

Voor informatie over het meenemen van uw huisdier kunt u het beste de website van de betreffende luchtvaartmaatschappij raadplegen. Ga hiervoor naar de website vanTransaviaofBrussels Airlines

Wanneer zijn onze Customer Care medewerkers beschikbaar?

Onze medewerkers zijn op werkdagen en tijdens de kantooruren van maandag tot en met vrijdag van 09.30 uur tot 18.00 uur en zaterdag van 11.00 tot 17.00 uur bereikbaar. U kunt ze telefonisch bereiken. Zie hiervoor onze telefoonummers op onze homepage:http://www.mltours.nl/siteof u kunt ons natuurlijk een e-mail sturen naar:info@mltours.nl

Bij welke maatschappij kan ik mijn stoel van tevoren reserveren?

Alleen bij Transavia is het mogelijk vanaf 120 uur tot 48 uur voor vertrek van uw vlucht uw stoel te reserveren. Dit kunt u doen viaMIJN TRANSAVIA. Als u geen stoel reserveert dan krijgt u en uw reisgezelschap tijdens het inchecken de overgebleven stoelen toegewezen. Dit kan betekenen dat u niet bij elkaar kunt zitten. 

U heeft de keuze uit de volgende stoelen:

Stoel met standaard beenruimte
(74 cm - 76 cm) € 6,- per persoon per enkele reis
Stoel met extra beenruimte (86 cm – 100 cm) € 8,- per persoon per enkele reis
Stoel op de eerste rij met extra beenruimte (91 cm) € 12,- per persoon per enkele reis

De genoemde tarieven zijn ter indicatie en onder voorbehoud. U vindt de definitieve tarieven op de website van Transavia

Ga naar de website van Transaviaom uw stoelreservering te maken.

Hoe kan ik de vluchttijden van mijn gereserveerde vlucht controleren?

U kunt op onze website via Mijn Boeking uw vluchttijden van uw gereserveerde vlucht(en) controleren. U dient u altijd 48 uur voor vertrek de vluchttijden van uw gereserveerde vlucht(en) te checken en te herbevestigen. Ga hiervoor naar de website van MLtours:https://www.mltours.nl/nl/Account/AccountPage

Wat moet ik doen als ik geen gebruik van mijn vlucht heb gemaakt?

Mocht u geen gebruik van uw heenvlucht dan wel uw heenvlucht hebben gemist dan vervalt automatisch uw terugvlucht. Wilt u alsnog gebruik maken van uw terugvlucht dan verzoeken wij u zo snel mogelijk contact op te nemen met een medewerker van ons Customer Care team. In voorkomende gevallen bieden wij u  de mogelijkheid om tegen bijbetaling van €100,-  gebruik te kunnen maken van de terugvlucht.

Mag een kind alleen reizen?

Gaat uw kind vliegen? Voor alleenreizende kinderen van 5 t/m 11 jaar is begeleiding verplicht en vragen Transavia en Brussels Airlines hiervoor een vergoeding. Alle informatie over het alleen reizen van uw kind kunt u vinden bij Transavia:https://www.transavia.com/nl-NL/service/alleenreizende-kinderenen Brussel airlines:https://www.brusselsairlines.com/nl-be/praktische-informatie/reisinfo/voor-de-vlucht/reizen-met-kinderen/alleenreizende-kinderen/default.aspx

Alleenreizende kinderen van 12 t/m 15 jaar mogen bij Transavia en Brussels Airlines alleen reizen zonder begeleiding van hun medewerkers. Mocht u graag begeleiding hebben dan kunt u via website de betreffende luchtvaartmaatschappij aanvragen. Voor Transavia is dit: https://www.transavia.com/nl-NL/service/alleenreizende-kinderenen voor Brussel airlines:https://www.brusselsairlines.com/nl-be/praktische-informatie/reisinfo/voor-de-vlucht/reizen-met-kinderen/alleenreizende-kinderen/default.aspx

Waar kan ik veilig en voordelig parkeren?

Quick Parking Rotterdam

Of men nu lang of kort wilt parkeren bij Quick Parking Rotterdam Airport, iedereen krijgt dezelfde service aangeboden. Daarnaast is kort parkeren Rotterdam Airport bij Quick Parking vele malen goedkoper dan bij de parkeerplaats van Rotterdam Airport zelf. Als een klant zijn auto 2 dagen kort gaat parkeren bij Quick Parking Rotterdam Airport, dan scheelt dit meer dan de helft. Ideaal en voordelig wanneer men bijvoorbeeld op citytrip of zakenreis gaat. Vanaf 3 dagen scheelt Quick Parking zelfs meer dan 40% met de parkeerplaats van Rotterdam Airport zelf!

Parkos Brussel (Zaventem)

Parkos is het boekingsplatform voor parkeerplekken rondom vliegvelden. Met parkeerplekken rondom alle grote vliegvelden zoals Schiphol, Eindhoven Airport, Dusseldorf Airport en Zaventem biedt Parkos een compleet aanbod aan parkeerplaatsen aan.

Voordelen van Parkos.com te promoten voor affiliates zijn:
● Zeer hoge conversie;
● Scherpe prijzen, speciale deals voor extra korting met de parkeerplaatsen;
● Unieke parkeeraanbieders die niet rechtstreeks te promoten zijn;
● Compleet responsive design, geschikt voor mobiele boekingen.

 

 

Goedkoop parkeren Eindhoven airport - Parkos.com

Kan ik een groep boeken en hoe kan ik dat doen?

Ja, u kunt bij ons ook een groep (minimaal 13 personen)  boeken. U kunt alle informatie hierover op onze website bij groepsaanvraag vinden: http://www.flyml.com/kies_een_taal_3/

Wanneer mag ik met mijn baby gaan vliegen?

Uw baby mag pas 7 dagen na de geboorte reizen met het vliegtuig. Per volwassene mag u met niet meer dan 1 baby reizen. Uw baby zit bij u op schoot. Voor uw baby geldt dat handbagage niet is toegestaan. U mag voor uw baby wel ruimbagage meenemen zie hiervoor de informatie over ruimbagae bij veelgestelde vragen en de informatie op de website van de betreffende luchtvaartmaatschappij. U kunt natuurlijk ook contact opnemen met de medewerkers van ons Customer Care team.

Is er een medewerker van ML tours op de luchthaven aanwezig?

Bij het overgrote deel van onze chartervluchten is een medewerker van ML tours bij de check in aanwezig en hij/zij kan u helpen met het beantwoorden van uw vragen.

Waar kan ik meer informatie vinden over medische diensten?

Voor informatie  over medische diensten kunt u het beste de website van de betreffende luchtvaartmaatschappij raadplegen. Voor Transavia is dat:https://www.transavia.com/nl-NL/serviceen voor Brussel airlines is dat:https://www.brusselsairlines.com/nl-be/praktische-informatie/reisinfo/voor-de-vlucht/speciale-assistentie/default.aspx

Waar kan ik aanmelden dat ik mijn rolstoel mee neem of op krukken loop?

U kunt tot 5 dagen voor vertrek via onze website het aanvraagformulier assistentie:http://www.flyml.com/kies_een_taal_1  uw verzoek indienen. Vanaf 5 dagen voor vertrek tot 48 uur voor vertrek dient u uw verzoek bij de luchtvaartmaatschappij in te dienen. Verzoeken kunt u maximaal tot 48 uur vertrek van uw vlucht  bij de luchtvaartmaatschappij indienen. Voor Transavia is dat:https://www.transavia.com/nl-NL/service  en voor Brussel airlines is dat:https://www.brusselsairlines.com/nl-be/praktische-informatie/reisinfo/voor-de-vlucht/speciale-assistentie/default.aspx

Heeft u nog vragen, een klacht of een compliment?

 

Wat mag u als handbagage meenemen?

TRANSAVIA
ELKE REIZIGER VANAF 2 JAAR MAG 1 STUK HANDBAGAGE MEENEMEN VAN MAXIMAAL 10 KILO. EEN HANDTAS, LAPTOPTAS OF EEN CAMERATAS GELDT OOK ALS 1 STUK HANDBAGAGE. WIJ ADVISEREN U OM HANDBAGAGE MEE TE NEMEN DIE ONDER DE STOEL PAST OF IN DE BAGAGERUIMTE BOVEN HET HOOFD. DIT IS EEN TAS NIET GROTER DAN 45X40X25 CM. HANDBAGAGE MET DEZE AFMETINGEN MAG GEGARANDEERD MEE IN DE CABINE. BIJ GROTERE HANDBAGAGE (MAX. 55X40X25 CM) IS HET MOGELIJK DAT DEZE WORDT INGENOMEN. BIJ RUIMTEGEBREK VERVOERT TRANSAVIA DEZE NAMELIJK ALS RUIMBAGAGE.
 
EEN BABY TOT 2 JAAR HEEFT GEEN RECHT OP HANDBAGAGE.
 
EEN BABY TOT 2 JAAR HEEFT WEL RECHT OP 1 STUK RUIMBAGAGE VAN MAXIMAAL 10 KILO. DIT IS INCLUSIEF BUGGY, MAXI-COSI OF KINDERWAGEN. NEEM JE EEN MAXI-COSI OF BUGGY MEE, DAN VERDEELT U DE BAGAGE OVER DE KOFFERS VAN DE OUDERS. ALLEEN EEN OPVOUWBARE BUGGY TOT MAXIMAAL 7 KILO MAG U MEENEMEN TOT AAN DE GATE. ZWAARDERE BUGGY’S EN KINDERWAGENS WORDEN INGENOMEN BIJ DE INCHECKBALIE.
 
 
 
BRUSSELS AIRLINES
ELKE REIZIGER VANAF 2 JAAR MAG 1 STUK HANDBAGAGE MEENEMEN VAN MAXIMAAL 6 KG. DE AFMETINGEN VAN UW HANDBAGAGE BAGAGESTUK MOGEN NIET GROTER ZIJN DAN 55X40X23 CM.
 
EEN BABY TOT 2 JAAR HEEFT GEEN RECHT OP HANDBAGAGE. JE MAG WEL VOEDING VOOR DE BABY MEENEMEN VOOR CONSUMPTIE AAN BOORD.
 
EEN BABY TOT 2 JAAR HEEFT RECHT OP HET MEENEMEN VAN EEN BUGGY, MAXI-COSI OF KINDERWAGEN.

Mag ik ruimbagage meenemen?

TRANSAVIA

U HEEFT DE MOGELIJKHEID OM (EXTRA) RUIMBAGAGE OP ONZE TRANSAVIA VLUCHTEN DIRECT BIJ ML TOURS BIJ TE BOEKEN. DE PRIJZEN HIERVOOR ZIJN ALS VOLGT:

15KG = 15 EURO
20KG = 20 EURO
25KG = 27 EURO
30KG = 35 EURO
40KG = 45 EURO
50KG = 80 EURO

DAARNAAST MAG ELKE REIZIGER VANAF 2 JAAR 1 STUK HANDBAGAGE MEENEMEN VAN MAXIMAAL 10 KILO. EEN HANDTAS, LAPTOPTAS OF EEN CAMERATAS GELDT OOK ALS 1 STUK HANDBAGAGE. WIJ ADVISEREN U OM HANDBAGAGE MEE TE NEMEN DIE ONDER DE STOEL PAST OF IN DE BAGAGERUIMTE BOVEN HET HOOFD. DIT IS EEN TAS NIET GROTER DAN 45X40X25 CM. HANDBAGAGE MET DEZE AFMETINGEN MAG GEGARANDEERD MEE IN DE CABINE. BIJ GROTERE HANDBAGAGE (MAX. 55X40X25 CM) IS HET MOGELIJK DAT DEZE WORDT INGENOMEN. BIJ RUIMTEGEBREK VERVOERT TRANSAVIA DEZE NAMELIJK ALS RUIMBAGAGE.

EEN BABY TOT 2 JAAR HEEFT GEEN RECHT OP HANDBAGAGE.

EEN BABY TOT 2 JAAR HEEFT WEL RECHT OP 1 STUK RUIMBAGAGE VAN MAXIMAAL 10 KILO. DIT IS INCLUSIEF BUGGY, MAXI-COSI OF KINDERWAGEN. NEEM JE EEN MAXI-COSI OF BUGGY MEE, DAN VERDEELT U DE BAGAGE OVER DE KOFFERS VAN DE OUDERS. ALLEEN EEN OPVOUWBARE BUGGY TOT MAXIMAAL 7 KILO MAG U MEENEMEN TOT AAN DE GATE. ZWAARDERE BUGGY’S EN KINDERWAGENS WORDEN INGENOMEN BIJ DE INCHECKBALIE.

 

BRUSSELS AIRLINES

HET TARIEF VOOR 1 STUK RUIMBAGAGE MET EEN MAXIMUM GEWICHT VAN 23 KG IS 22,- EURO. DE MAXIMALE AFMETINGEN VAN UW RUIMBAGAGE MOGEN MAXIMAAL 158 CM ZIJN (LENGTE + BREEDTE + HOOGTE). ALS UW KOFFER MEER WEEGT DAN 23 KG, WORDT EEN OVERBAGAGETARIEF GEHANTEERD. HOUDT U ER REKENING MEE DAT HET MAXIMALE TOEGESTANE GEWICHT VAN UW KOFFER 32 KG IS.
 
U MAG 1 STUK GRATIS HANDBAGAGE INCHECKEN DAT NIET ZWAARDER MAG WEGEN DAN 6 KG. DE AFMETINGEN VAN UW HANDBAGAGE BAGAGESTUK MOGEN NIET GROTER ZIJN DAN 55X40X23 CM.
 
EEN BABY TOT 2 JAAR HEEFT RECHT OP HET MEENEMEN VAN EEN BUGGY, MAXI-COSI OF KINDERWAGEN EN VOEDING VOOR DE BABY VOOR CONSUMPTIE AAN BOORD.
 
WIJ RADEN U DRINGEND AAN OM U AAN DE BAGAGEVRIJDOM TE HOUDEN. WANNEER HET TOTALE GEWICHT VAN UW BAGAGE WORDT OVERSCHREDEN, WORDT BIJ DE INCHECKBALIE EEN OVERBAGAGETARIEF GEHANTEERD. ALS HET BAGAGESTUK GROTER IS DAN 158CM WORDT OOK EEN OVERBAGAGETARIEF GEHANTEERD. DE KOSTEN VOOR OVERBAGAGE ALS EEN TE GROOT BAGAGESTUK ZIJN €35,00 PER ENKELE REIS. MOCHT HET BAGAGESTUK ZOWEL TE GROOT ALS TE ZWAAR ZIJN (24 KG - 32 KG) DAN MOET EEN BEDRAG VAN €70,00 WORDEN BETAALD. HET IS OOK MOGELIJK DAT DE OVERBAGAGE WORDT GEWEIGERD.
 
ALS U EEN TWEEDE BAGAGESTUK MEE WILT NEMEN DAN REKENT BRUSSELS AIRLINES HIERVOOR €75,00. VOOR EXTRA GEWICHT €110,00 EN VOOR EEN EXTRA GROOT FORMAAT OOK €110,00 EN ALS HET BAGAGESTUK ZOWEL TE ZWAAR ALS TE GROOT IS €145,00. VOORAF BIJBOEKEN VIA ML TOURS IS NIET MOGELIJK DIT MOET U OP DE LUCHTHAVEN REGELEN. HET IS OOK MOGELIJK DAT DE OVERBAGAGE WORDT GEWEIGERD.

Wat moet u doen als uw bagage vertraagd, beschadigd of vermist is?

U VINDT ALLE PRAKTISCHE INFORMATIE OVER VERLOREN, VERTRAAGDE OF BESCHADIGDE BAGAGE OP DE WEBSITE VAN DE BETREFFENDE LUCHTVAARTMAATSCHAPPIJ.  VOOR TRANSAVIA IS DAT:HTTPS://WWW.TRANSAVIA.COM/NL-NL/SERVICE    EN VOOR BRUSSELS AIRLINES IS DAT: HTTPS://WWW.BRUSSELSAIRLINES.COM/NL-BE/PRAKTISCHE-INFORMATIE/REISINFO/VOOR-DE-VLUCHT/BAGAGE-INFO/DEFAULT.ASPX

OVER HET ALGEMEEN KUNT U BIJ BESCHADIGDE INFORMATIE HET BESTE BIJ DE VERZEKERINGMAATSCHAPPIJ EEN VERGOEDING AANVRAGEN. DE LUCHTVAARTMAATSCHAPPIJ IS BEPERKT AANSPRAKELIJK VOOR BESCHADIGDE BAGAGE. HEEFT U GEEN REISVERZEKERING AFGESLOTEN DAN KUNT U MOGELIJKE VERGOEDING BIJ DE BETREFFENDE LUCHTVAARTMAATSCHAPPIJ AANVRAGEN.

Kan ik mijn vlucht annuleren?

U KUNT UW VLUCHT(EN) ANNULEREN. DIT KAN ALLEEN OP WERKDAGEN EN TIJDENS DE KANTOORUREN VAN MAANDAG TOT EN MET VRIJDAG VAN 09.30 UUR TOT 18.00 UUR EN ZATERDAG VAN 11.00 TOT 17.00 UUR. EEN ANNULERING BUITEN DEZE DAGEN EN UREN WORDT PAS OP DE EERSTVOLGENDE WERKDAG BEHANDELD.

ECHTER WIJ VERGOEDEN UW TICKET NIET EN ONTVANGT DERHALVE GEEN RESTITUTIE. ALS U EEN ANNULERINGSVERZEKERING HEEFT AFGESLOTEN KUNT U DAAR VAAK EEN BEROEP OP DOEN. HEEFT U BIJ ML TOURS EEN ANNULERINGSDEKKING AFGESLOTEN DAN KRIJGT U AFHANKELIJK VAN HET MOMENT VAN ANNULERING EEN DEEL OF HET VOLLEDIGE BEDRAG VAN UW BETAALDE TICKETPRIJS TERUG. DE SPELREGELS VOOR DE ANNULERINGSDEKKING VINDT U OP ONZE WEBSITE:HTTP://WWW.MLTOURS.NL/SITE/DYNAMICPAGE.ASP?ID=307&MENUID=0

Welke wijzigingen zijn er mogelijk en wat is de hoogte van de wijzigingskosten?

U KUNT BIJ ONS UW TICKET ALLEEN TELEFONISCH WIJZIGEN. HIERVOOR KUNT U CONTACT OPNEMEN MET DE MEDEWERKERS VAN ONS CUSTOMER CARE TEAM TIJDENS KANTOORUREN.

WELKE WIJZIGINGEN ZIJN MOGELIJK?
U KUNT UW VLUCHT LATEN VERANDEREN NAAR EEN ANDERE VERTREKLUCHTHAVEN EN/OF BESTEMMING. OOK IS HET MOGELIJK UW VLUCHT OM TE LATEN BOEKEN NAAR ANDERE DATUM EN/OF TIJDSTIP. DE GEBOORTEDATUM EN GESLACHT VAN DE PASSAGIER KAN OOK WORDEN GEWIJZIGD. MOCHT U EEN ANNULERINGSDEKKING BIJ ML TOURS HEBBEN AFGESLOTEN DAN KUNT U UW TICKET, VOLGENS DE SPELREGELS VAN DE ANNULERINGSDEKKING, OP EEN ANDERE NAAM LATEN ZETTEN. IN ALLE ANDERE GEVALLEN IS EEN NAAMSWIJZIGING NIET MOGELIJK.

WAT IS DE HOOGTE VAN DE WIJZIGINGSKOSTEN?

TOT 72 UUR VOOR DE GEPLANDE VERTREKTIJD (CHECK-IN TIJD) WORDT BIJ EEN WIJZIGING VAN VERTREKHAVEN EN/OF BESTEMMING EN/OF DATUM 50,- EURO PER PERSOON EN PER TRAJECT AAN ADMINISTRATIEVE KOSTEN IN REKENING GEBRACHT. DAARNAAST WORDT U HET PRIJSVERSCHIL TUSSEN HET OUDE EN HET NIEUWE TARIEF IN REKENING GEBRACHT. MOCHT HET NIEUWE TARIEF LAGER ZIJN DAN HET OUDE TARIEF DAN WORDT GEEN TERUGBETALING/VERMINDERING TOEGEPAST. DIT IS ECHTER ALLEEN MOGELIJK TIJDENS KANTOORUREN.

BINNEN 72 TOT 24 UUR VOOR DE GEPLANDE VERTREKTIJD (CHECK-IN TIJD) WORDT BIJ EEN WIJZIGING VAN VERTREKHAVEN EN/OF BESTEMMING EN/OF DATUM 120,- EURO PER PERSOON EN PER TRAJECT AAN ADMINISTRATIEVE KOSTEN IN REKENING GEBRACHT. DAARNAAST WORDT HET PRIJSVERSCHIL TUSSEN HET OUDE EN HET NIEUWE TARIEF IN REKENING GEBRACHT. MOCHT HET NIEUWE TARIEF LAGER ZIJN DAN HET OUDE TARIEF DAN WORDT GEEN TERUGBETALING/VERMINDERING TOEGEPAST. DIT IS ECHTER ALLEEN MOGELIJK TIJDENS KANTOORUREN.

BINNEN 24 UUR VOOR DE GEPLANDE VERTREKTIJD (CHECK-IN TIJD) EN OP DE VLUCHT DAG ZELF WORDT BIJ EEN WIJZIGING VAN VERTREKHAVEN EN/OF BESTEMMING EN/OF DATUM DE VOLLEDIG NIEUWE TICKETPRIJS PER PERSOON EN PER TRAJECT AAN ADMINISTRATIEVE KOSTEN IN REKENING GEBRACHT. DIT IS ECHTER ALLEEN MOGELIJK TIJDENS KANTOORUREN.

DE ADMINISTRATIEVE KOSTEN VOOR DE WIJZIGING VAN DE GEBOORTEDATUM EN/OF GESLACHT ZIJN 50,- EURO PER PERSOON.

Wat moet ik doen als ik geen gebruik van mijn vlucht heb gemaakt?

MOCHT U GEEN GEBRUIK VAN UW HEENVLUCHT DAN WEL UW HEENVLUCHT HEBBEN GEMIST DAN VERVALT AUTOMATISCH UW TERUGVLUCHT. WILT U ALSNOG GEBRUIK MAKEN VAN UW TERUGVLUCHT DAN VERZOEKEN WIJ U ZO SNEL MOGELIJK CONTACT OP TE NEMEN MET EEN MEDEWERKER VAN ONS CUSTOMER CARE TEAM. IN VOORKOMENDE GEVALLEN BIEDEN WIJ U  DE MOGELIJKHEID OM TEGEN BIJBETALING VAN €100,-  GEBRUIK TE KUNNEN MAKEN VAN DE TERUGVLUCHT.

Kan ik een groep boeken en hoe kan ik dat doen?

JA, U KUNT BIJ ONS OOK EEN GROEP (MINIMAAL 13 PERSONEN)  BOEKEN. U KUNT ALLE INFORMATIE HIEROVER OP ONZE WEBSITE BIJ GROEPSAANVRAAG VINDEN: HTTP://WWW.FLYML.COM/KIES_EEN_TAAL_3/

Is er een medewerker van ML Tours op de luchthaven?

BIJ HET OVERGROTE DEEL VAN ONZE CHARTERVLUCHTEN IS EEN MEDEWERKER VAN ML TOURS BIJ DE CHECK IN AANWEZIG EN HIJ/ZIJ KAN U HELPEN MET HET BEANTWOORDEN VAN UW VRAGEN.

Waar kan ik aanmelden dat ik mijn rolstoel mee neem of op krukken loop?

U KUNT TOT 5 DAGEN VOOR VERTREK VIA ONZE WEBSITE HET AANVRAAGFORMULIER ASSISTENTIE:HTTP://WWW.FLYML.COM/KIES_EEN_TAAL_1  UW VERZOEK INDIENEN. VANAF 5 DAGEN VOOR VERTREK TOT 48 UUR VOOR VERTREK DIENT U UW VERZOEK BIJ DE LUCHTVAARTMAATSCHAPPIJ IN TE DIENEN. VERZOEKEN KUNT U MAXIMAAL TOT 48 UUR VERTREK VAN UW VLUCHT  BIJ DE LUCHTVAARTMAATSCHAPPIJ INDIENEN. VOOR TRANSAVIA IS DAT:HTTPS://WWW.TRANSAVIA.COM/NL-NL/SERVICE  EN VOOR BRUSSEL AIRLINES IS DAT:HTTPS://WWW.BRUSSELSAIRLINES.COM/NL-BE/PRAKTISCHE-INFORMATIE/REISINFO/VOOR-DE-VLUCHT/SPECIALE-ASSISTENTIE/DEFAULT.ASPX