Boek nu!

Brussel - Rabat

Vanaf € 69,00*

Boekactie *22.08.2022

Rabat 

ML Tours vluchten naar Rabat

Bij ML Tours zijn vliegtickets te boeken voor directe vluchten naar Rabat (RBA) vanaf Brussel Airport (BRU) met Brussels Airlines:
  • Brussel Airport met Brussels Airlines op maandag en woensdag (27/06 - 07/09)

 

De stad Rabat  

Rabat is een van de vier Koningssteden en is tevens de huidige hoofdstad van Marokko. Evenals bij veel andere Marokkaanse steden, is de Medina van Rabat het hart van de stad. De Medina van Rabat staat bekent om haar heerlijke en goed betaalbare eten. De stad doet modern en relaxed aan en de souks en de medina zijn wat minder hectisch dan elders.

Veel te zien in Rabat

Wat Rabat bijzonder maakt, is niet zozeer de oude stad Medina, maar de kustwijk zo mooi als Kasbah des Oudaias komt men zelden tegen. Smalle klinkerweggetjes leiden langs blauwwitte huisjes met mozaïken deuren en schitterend uitzicht op de Atlantische Oceaan. In de Kasbah des Oudaias ligt ook de oudste moskee van Marokko.
Vanuit de Kasbah des Oudaias kunt u via de Andalusische tuinen naar Le Tour Hassan, de beroemde toren van Rabat. Deze toren zou ooit de hoogste minaret worden, maar Sultan Al-Mansour stierf voor de minaret af was. Tegenover de toren staat het Koninklijk Mausoleum. Hier liggen de koningen van Marokko begraven waaronder Mohammed V. Zijn laatste rustplaats wordt nog altijd bewaakt door traditioneel geklede bewakers van de koninklijke garde. Le Tour Hassan ligt aan de rivier de Bou Regreg. Deze rivier scheidt Rabat van Sale.
 
Hoewel Rabat vele indrukwekkende monumenten en bezienswaardigeheden heeft, zijn de Chellah Gardens de mooiste en dagelijks geopend voor bezoekers. In het voorjaar bloeien de bloemen in de tuin met de prachtigste kleuren en hemelse geuren. Chellah werd officieel gebouwd door de Romeinen rond de 14e eeuw en stond toen bekend als Sala 

 

Klimaat Rabat

Rabat heeft een mediterraan klimaat. De zomers zijn warm en droog en in de winter heb je een zachte temperatuur en valt de meeste regen. De gemiddelde jaar temperatuur is 23 graden. Ondanks dat het in de zomermaanden erg warm kan zijn, is het goed uit te houden door de droge lucht.

Praktische informatie 

Gezondheid 

De gezondheidszorg is redelijk tot goed in de Marokkaanse steden. Veelal zijn er privéklinieken waar tegen hoge kosten goede zorg verleend wordt. Tevens is er in de grotere hotels vaak een dokter aanwezig, waar reizigers tijdens openingstijden terecht kunnen. Buiten de grote steden zijn de medische voorzieningen vaak zeer beperkt.  

Paspoort en visum 

Om naar Rabat te reizen, heeft u een geldig paspoort nodig dat bij vertrek uit Marokko nog 3 maanden geldig is.  

Tijdzone 

Gedurende de wintertijd is er geen tijdsverschil met Marokko.  
Gedurende de zomertijd is het in Marokko 1 uur vroeger dan in België.  

Vluchtduur 

De totale vluchtduur van Brussel naar Rabat bedraagt omstreeks 3:15 uur. 

Valuta 

  • De lokale munteenheid in Marokko is de Marokkaanse Dirham (MAD).
  • In de grote steden en toeristische gebieden zijn geldautomaten aanwezig, daarbuiten is het aantal beperkt.

Elektriciteit + verloopstekker

Marokko heeft 220 volt en gebruikt twee type stopcontacten:
  • Type C (zelfde stopcontacten als in Nederland/België)
  • Type E (twee ronde gaten met daarboven een naar buiten stekende aardingspin) 
 

Bekijk ook andere ml tours bestemmingen in marokko

Nador
Boek nu!
Tanger
Boek nu!
AlHoceima
Boek nu!
Oujda
Boek nu!