MLTours -

Oujda

ML Tours voordelige vluchten naar Oujda

Boek nu uw goedkope vliegtickets naar Oujda in Marokko via ML Tours. Bij ML Tours zijn het gehele jaar vliegtickets te boeken voor directe vluchten in de zomermaanden naar Oujda (OUD) vanaf Brussel Airport (BRU) met Brussels Airlines. Boek nu snel uw vluchten naar de parel van de Orient, Oujda.
 
Ons vlucht programma:
  • Vanaf Brussels Airport (BRU) met Brussels Airlines iedere donderdag en zaterdag in de periode 29/06/24 t/m 31/08/24

 

De parel van de Orient in Marokko

De stad Oujda is een van de steden in Marokko waar tradities het diepst geworteld liggen vanwege haar geschiedenis. Oujda is een grensplaats in Marokko, gelegen in het uiterste noordoosten van het land, op de grens van de oostelijke Rif-regio, bijna tegen Algerije aan. Oujda kreeg in 2018 de titel "Arabische Culturele Hoofdstad". Oujda is een historische stad die bekend staat om haar uitstekende erfgoed, tradities en eten. De stad is kleinschalig, gemoedelijker en traditioneler dan de toeristisere steden. De nabijheid van de haven van Nador en Algerije zorgt dat de stad de rol van kruispunt tussen Marokko en Algerije heeft.

 

Genoeg te doen en te beleven in Oujda

Wat Oujda speciaal maakt, is het Theater Med VI, een openbare instelling onder toezicht van het Ministerie van Cultuur voor de promotie van culturele en artistieke activiteiten in Oujda.
 
Daarnaast zijn er nog meerdere bezienswaardigheden om te bezoeken:
Bab Sidi Abdelwahab; Een unieke grote traditionele markt (Souk) gebouwd in 1325. Hier kunt u winkelen terwijl u kennismaakt met de cultuur van Marokko. De verkopers zijn erg vriendelijk en warm. Als u de grote poort van Bab Sidi Abdelwahab binnengaat, komt u terecht in een eindeloos doolhof vol traditionele kleding, accessoires en versieringen naast heerlijk Oujdi-eten, -drankjes en -snoepjes zoals El Makroudh, Chebakia, El Kaak, Barida, Karan...
Het belangrijkste plein van de stad waar alle magie gebeurt, is het Sidi Abdelwahab-plein. Het is een kleine versie van Jama El Fanna in Marrakech. Mensen uit verschillende plaatsen komen samen om te genieten van artistieke uitvoeringen van dansers, verhalenvertellers en acrobaten.
Een beroemde plek is het Lalla Aicha Park, dit strekt zich uit over meer dan 17 hectare. De plaats staat bekend om zijn grote en mooie toegangspoort, maar binnen is de schoonheid betoverend mooi. Een verscheidenheid aan planten en bloemen omringen de fonteinen en bieden een verfrissende ontspanning. Sidi Yahya Oasis is een vredige en rustige oase vol met prachtige bomen en bloemen. Het staat ook bekend om het organiseren van Taborida-festivals, waar u kunt genieten van prachtige paardenvoorstellingen en vuurwerk.
Een bezoek aan Dar Essabti, het mooiste paleis van de stad met een prachtige oosterse architectuur, mag u niet missen. Dit gebouw, opgericht door Abdellatif Sebti in 1935, kijkt uit op het Lalla Meriem-park, een echte ontspanningsruimte met een museum voor oosterse kunst. En last but not least: Saidia Beach, een van de topstranden van Marokko op slechts een paar kilometer afstand van Oujda met tientallen kilometers gele zandstranden en een goed klimaat gedurende het gehele jaar.
 

Klimaat van Oujda

Oujda heeft het hele jaar door een perfect aangenaam klimaat dat bij ieders smaak past en ervoor zorgt dat u veel plaatsen wilt ontdekken. In Oujda zijn de zomers kort, heet, droog en meestal helder, en de winters zijn lang, koud en gedeeltelijk bewolkt. Gedurende het jaar varieert de temperatuur over het algemeen van 4°C tot 34°C en is zelden lager dan -0°C of hoger dan 39°C, perfect voor een ontspannen verblijf in Oujda.

 

Praktische informatie 

Gezondheid 

De gezondheidszorg is redelijk tot goed in de Marokkaanse steden. Veelal zijn er privéklinieken waar tegen hoge kosten goede zorg verleend wordt. Tevens is er in de grotere hotels vaak een dokter aanwezig, waar reizigers tijdens openingstijden terecht kunnen. Buiten de grote steden zijn de medische voorzieningen vaak zeer beperkt.  

Paspoort en visum 

Om naar Oujda te reizen, heeft u een geldig paspoort nodig dat bij vertrek uit Marokko nog 6 maanden geldig is.
Er is geen visum vereist voor een verblijf van maximaal 90 dagen.  
Het advies is slechts bedoeld als leidraad en is niet bindend. De meest up-to-date informatie kunt u opvragen bij de officiële instanties.

Tijdzone 

Gedurende de wintertijd is er geen tijdsverschil met Marokko.  
Gedurende de zomertijd is het in Marokko 1 uur vroeger dan in Nederland/België.  

Vluchtduur 

De totale vluchtduur van Brussel naar Oujda bedraagt omstreeks 3:05 uur. 

Valuta 

  • De lokale munteenheid in Marokko is de Marokkaanse Dirham (MAD).
  • In de grote steden en toeristische gebieden zijn geldautomaten aanwezig, daarbuiten is het aantal beperkt.

Elektriciteit + verloopstekker

Marokko heeft 220 volt en gebruikt twee type stopcontacten:
  • Type C (zelfde stopcontacten als in Nederland/België)
  • Type E (twee ronde gaten met daarboven een naar buiten stekende aardingspin) 
 

Bekijk ook andere ml tours bestemmingen in marokko

Nador
Boek nu!
Tanger
Boek nu!
AlHoceima
Boek nu!