MLTours -

Onderstaand treft u de Algemene Voorwaarden van ML Tours aan. De Algemene Voorwaarden zijn van toepassing op alle reizen georganiseerd door ML Tours.
 

Allereerst vindt u een korte uitleg over de belangrijkste onderdelen van de Algemene Voorwaarden van ML Tours en vervolgens de volledige Algemene Voorwaarden van ML Tours BV. Bij het boeken van uw reis moet u bevestigen dat u kennis hebt genomen van en akkoord bent met de Algemene Voorwaarden ML Tours BV.

 

Korte uitleg van de belangrijkste onderdelen van de Algemene Voorwaarden van ML Tours, deze vindt u ook terug in de 'veel gestelde vragen'. (laatste update 18/04/2024)
 

De tariefvoorwaarden ML Tours zijn van toepassing op alle vluchten door ML Tours aangeboden vluchten. Het ML Tours promotie tarief bestaat uit:

- uit een vlucht;

- en 1 stuk handbagage volgens de specificaties van de betreffende luchtvaartmaatschappij.

 

Kortingen:

- Kind (2 t/m 11 jaar): géén korting

- Senioren (60+): géén korting

- Baby (0 t/m 1 jaar): mogen reizen voor 40,- euro per enkele reis*

* Indien een kind op de datum van de vlucht 2 jaar of ouder is, dan is geen korting van toepassing en geldt het standaard tarief.

 

Handbagage

U mag 1 stuk handbagage meenemen volgens de specificatie van de betreffende luchtvaartmaatschappij. Dit verschilt per luchtvaartmaatschappij. Voor Transavia en en Brussel Airlines vindt u hieronder de specificaties:


 

Transavia

Elke reiziger vanaf 2 jaar mag één stuk cabinebagage zoals een rolkoffer (55x35x25 centimeter) én een stuk handbagage zoals een kleine handtas of laptoptas (van 40x30x20 centimeter) meenemen aan boord. Geldig voor vertrekken t/m 31/10/2024. Na deze datum mag elke reiziger alleen een stuk handbagage gratis meenemen die onder de stoel pas. Wilt u cabinebaggage meenemen, dan dient u hiervoor te betalen.

 

Samen mag de handbagage maximaal 10 kilo wegen. Het accessoire kan altijd gegarandeerd mee aan boord.

In de bagagevakken boven de stoelen is plaats voor 70 stuks cabinebagage. Als het maximale aantal in de cabine is bereikt, wordt de rest van de cabinebagage in het ruim geplaatst. U kunt uw bagage na de vlucht ophalen bij de bagageband. (alleen van toepassing voor vluchten t/m 31/10/2024)

 

Een baby tot 2 jaar heeft geen recht op handbagage. Wilt u babyvoeding, een luier tas of andere spullen voor de baby meenemen in de cabine, stop dit dan in uw eigen handbagage. Een baby tot 2 jaar heeft wel recht op 1 stuk ruimbagage van maximaal 10 kilo. Dit is inclusief buggy, maxi-cosi of kinderwagen. Neemt u een maxi-cosi of buggy mee, dan verdeelt u de bagage over de koffers van de ouders. Alleen een opvouwbare buggy tot maximaal 10 kilo mag u meenemen tot aan de gate. Zwaardere buggy’s en kinderwagens worden ingenomen bij de incheckbalie.

 

Brussels airlines

Elke reiziger vanaf 2 jaar mag 1 stuk handbagage meenemen en een persoonlijk item. Het handbagage item mag maximaal 8 kilo wegen. De afmetingen van uw handbagage bagagestuk mogen niet groter zijn dan 55x40x23 cm. De afmetingen van uw persoonlijke item mogen niet groter zijn dan 40x10x30 cm.

 

Op drukke vluchten kan het voorkomen dat handbagage wordt ingenomen bij de gate en gratis wordt vervoerd in het ruim. U kunt uw bagage na de vlucht ophalen bij de bagageband.

Als uw bagage het ruim in moet, mag u uw waardevolle spullen, documenten, elektronica of medicijnen eruit halen. We adviseren u om deze spullen thuis alvast in een apart tasje te doen, zodat u ze makkelijk bij u kunt houden tijdens de vlucht.


 

Een baby tot 2 jaar heeft geen recht op handbagage. U mag wel voeding voor de baby meenemen voor consumptie aan boord. Een baby tot 2 jaar heeft recht op het meenemen van een buggy, maxi-cosi of kinderwagen.


 

Wijzigen van uw boeking

De volgende wijzigingen zijn mogelijk:

- reisdatum

- tijdstip van de heen- en/of terugvlucht (op dezelfde vertrekdag of een andere vertrekdag);

- vertrek luchthaven;

- luchthaven van bestemming;

- geboortedatum;

- geslacht;

- naamswijziging is onder voorwaarden mogelijk, mits u bij het maken van uw boeking tegelijkertijd een annuleringsdekking heeft afgesloten. In alle andere gevallen is een naamswijziging niet mogelijk.

 

Voor deze wijzigingen gelden de volgende voorwaarden:

U kunt uw boeking via Mijn ML Tours wijzigen of per telefoon via onze Customer Care team tijdens kantooruren wijzigen en tot uiterlijk 3 uur voor geplande vertrektijd. Als u bent ingecheckt voor uw vlucht dan kunt u uw boeking niet meer wijzigen.

 

Kosten voor wijziging

- Tot 75 uur voor de vlucht tijd betaalt u voor een wijziging € 50,- per persoon per traject aan administratieve kosten. Daarnaast wordt het prijsverschil tussen het oude en het nieuwe tarief in rekening gebracht. Mocht het nieuwe tarief lager zijn dan het oude tarief, dan wordt geen terugbetaling/vermindering toegepast.
- 75 tot 27 uur voor vlucht vertrek betaalt u voor een wijziging € 120,- per persoon per traject aan administratieve kosten. Daarnaast wordt het prijsverschil tussen het oude en het nieuwe tarief in rekening gebracht. Indien uw oude ticket (incl. bagage) minder heeft gekost dan de te betalen wijzigingskosten van €120 dan worden de nieuwe wijzigingskosten hetzelfde als uw oude ticket (incl. bagage). Mocht het nieuwe tarief lager zijn dan het oude tarief dan wordt geen terugbetaling/vermindering toegepast.
- 27 uur voor vlucht vertrek en op de vlucht dag zelf wordt bij een wijziging de volledig nieuwe ticketprijs per persoon en per traject aan administratiekosten in rekening gebracht.

 

Indien u een spelfout heeft gemaakt dan dient u direct na het maken van uw boeking contact op te nemen met Customer Care per telefoon of email en verzoeken de spelfout aan te passen. Voor het herstellen van de spelfout worden - ter beoordeling van ML Tours - geen kosten in rekening gebracht. Onder een spelfout verstaan we een kleine typefout in de naam, sexe of geboortedatum.
 
Indien de spelfout pas later worden doorgegeven of door ML Tours wordt vastgesteld, dan dient u € 50,- per persoon per traject te betalen. Dit geldt ook indien de naam niet correct en volledig volgens de paspoortgegevens is vermeld.

 

Een naamswijziging is alleen mogelijk als u hiervoor een annuleringsdekking zich heeft afgesloten, zie hiervoor de spelregels van de annuleringsdekking.

 

Mocht u al bagage hebben geboekt dan wordt, bij een wijziging op uw verzoek, uw ruimbagage automatisch toegevoegd aan uw nieuwe vlucht, mits het dezelfde luchtvaartmaatschappij betreft. Wijzigt u naar een andere luchtvaartmaatschappij dan vervalt automatisch uw aangekochte bagage en moet u, indien gewenst, opnieuw uw bagage bijkopen voor uw nieuwe vlucht.


 

Annuleren

U kunt uw vlucht(en) annuleren. Dit kan alleen op werkdagen en tijdens de kantooruren van maandag tot en met vrijdag van 09.30 uur tot 18.30 uur en zaterdag van 09.30 tot 17.00 uur. Een annulering buiten deze dagen en uren wordt pas op de eerstvolgende werkdag behandeld.


 

Echter wij vergoeden uw ticket niet en ontvangt derhalve geen restitutie. Als u een annuleringsverzekering heeft afgesloten kunt u daar vaak een beroep op doen. Heeft u bij ML tours een annuleringsdekking afgesloten dan krijgt u afhankelijk van het moment van annulering een deel of het volledige bedrag van uw betaalde ticketprijs terug. De spelregels voor de annuleringsdekking vindt u op onze website.


 

Als u geen gebruik maakt van uw heenvlucht

In geval van een no show of als u geen gebruikt maakt van uw heenvlucht behoudt ML Tours zich het recht om de hieraan gekoppelde terugvlucht zonder vergoeding te annuleren. In bepaalde gevallen bieden wij u de mogelijkheid om tegen betaling van 100,- euro gebruik te maken van de retourvlucht. U wordt hierover per email geïnformeerd.


 

Actietarieven

ML Tours biedt regelmatig specifieke en tijdelijke actietarieven op haar vluchten aan. De voorwaarden wijken vaak af van de hierboven genoemde tariefvoorwaarden en staan apart vermeld op de website onder actievoowaarden. Zie ook de pagina Relax voor ons speciale gratis actietarief geldig t/m 31/05/2022


 

Ruimbagage

Afhankelijk van de gekozen luchtvaartmaatschappij geldt een toeslag voor het vervoeren van ruimbagage. Bij het maken van de boeking van uw vlucht kunt u aangeven hoeveel stuks bagage u wilt meenemen en wat daarvan het maximum gewicht zal zijn. De luchtvaartmaatschappijen hanteren verschillende spelregels voor het meenemen van ruimbagage.  Op onze website vindt u hierover meer informatie onder Bagage en stoelreserveringen.


 

Bijzondere bagage

Naast uw hand- en/of ruimbagage kunt bij de luchtvaartmaatschappijen gebruik maken de verschillende regelingen voor bijzondere bagage. Voor het vervoer van onder andere fietsen, golftassen, surfplanken, duikmateriaal, rolstoelen en huisdieren gelden specifieke voorwaarden die per luchtvaartmaatschappij kunnen verschillen. De bijzondere bagage dient door u bij de luchtvaartmaatschappij aangemeld te worden. Bekijk de Transavia of Brussels Airlines pagina.


 

Alleenreizende kinderen

Voor alleenreizende kinderen van 5 t/m 11 jaar is begeleiding verplicht en vraagt de luchtvaartmaatschappij hiervoor een vergoeding.  Alle informatie over het alleen reizen van uw kind kunt u vinden bij de betreffende luchtvaartmaatschappij vinden.

 

Alleenreizende kinderen van 12 t/m 15 jaar mogen alleen reizen zonder begeleiding van ons personeel. Mocht u graag begeleiding hebben dan kunt u via website van de betreffende luchtvaartmaatschappij aanvragen.


 

Passagiers met een mobiliteitsbeperking

Het vervoer van passagiers die reizen met een rolstoel of die begeleiding nodig hebben, kunnen beroep doen op bijstand. Dit moet u direct na het maken van uw boeking online boeking door middel van het assistentie aanvraagformulier als uw vlucht pas over 5 of meer dagen vertrekt. Als uw vlucht al binnen 5 dagen vertrekt dan kunt u dit allen via de betreffende luchtvaartmaatschappij aanvragen. Deze aanvraag dient minimaal 48 uur voor de geplande vertrektijd te worden gedaan.


 

Meldt u duidelijk of u zelfstandig afstanden kunt lopen, trap kunt lopen of helemaal niet kunt lopen. Op basis van deze informatie wordt door de luchtvaartmaatschappij voor de juiste begeleiding verzorgd. Wij adviseren u dringend op tijd in te checken - 3 uur voor de geplande vertrektijd van de vlucht - zodat er voldoende tijd om de aangemelde assistentie te verlenen.


 

Huisdieren

Huisdieren moeten van te voren bij de luchtvaartmaatschappij aangemeld worden. Neem na boeking contact op met de betreffende luchtvaartmaatschappij en vraag naar de mogelijkheden.


 

Wijzigingen in het vluchtschema

ML Tours behoudt zich het recht voor om uw vlucht(en) te wijzigen waardoor uw vertrek- en/of aankomsttijd kan wijzigen. U kunt op onze website via Mijn Boeking uw vluchttijden van uw gereserveerde vlucht(en) controleren. U dient altijd 48 uur voor vertrek de vluchttijden van uw gereserveerde vlucht(en) te checken en te herbevestigen. Ga hiervoor naar Mijn boeking.

 

 

 

 

ALGEMENE VOORWAARDEN ML TOURS BV
 

Deze Algemene reisvoorwaarden zijn van toepassing op alle reizen georganiseerd door ML Tours BV. (laatst aangepast mei 2022, artikel 12.2)

 

Artikel 1: Algemeen

Bij het boeken van de vlucht(en) moet u bevestigen dat u kennis hebt genomen van en akkoord gaat met de Algemene voorwaarden van ML Tours BV.

Indien een bepaling vervat in de onderhavige voorwaarden ingaat tegen een internationaal verdrag, voor zover het toepasselijk is, of een wet, een reglement of een andere dwingende regelgeving, zal de desbetreffende bepaling niet toepasselijk zijn.

Het niet geldig zijn van een bepaling zal geen invloed hebben op de andere bepalingen van de huidige vervoervoorwaarden.

 

Artikel 2: Toepassingsgebied

ML Tours BV biedt vluchten aan naar verschillende bestemmingen onder onder andere de namen mltours.nl en flyml.com. ML Tours vertrouwt het vervoer toe aan luchtvaartmaatschappijen van haar keuze. Zij doet hiervoor beroep op  gereputeerde vervoerders.

De opdracht behelst de reenkomst tussen de reiziger en Flyml.com of ML Tours.nl, waarbij ML Tours zich jegens de reiziger verbindt diensten te verlenen op het gebied van reizen, zulks in de ruimste zin des woords. Degene die in de uitoefening van zijn bedrijf adviseert, informeert en bemiddelt bij de totstandkoming van overeenkomsten op het gebied van reizen. De vervoerder, accommodatieverschaffer, autoverhuurder en/of andere dienstverleners op het gebied van reizen, zulks in de ruimste zin des woords, met wie de reiziger een overeenkomst aangaat en die, met inachtneming van de toepasselijke voorwaarden, verantwoordelijk is voor de uitvoering van de dienst.

 

Artikel 3: Bewijs van de vervoersovereenkomst

Als bewijs van de vervoersovereenkomst geldt het geldig e-ticket waarop de naam van de reiziger(s) vermeld staat. Overdracht van een e-ticket is niet toegestaan, wijziging of annulering van de boeking brengt kosten met zich mee.

Definitie van ticket ML Tours & Flyml.com maakt gebruik van de E-Ticket Service ("ticket loos vliegen"). Hierbij ontvangt de reisdeelnemer per e-mail een boekingsbevestiging van de desbetreffende vervoerder. Vertoon van een geldig identiteitsbewijs en het E-ticket met daarop uw boekingsnummer volstaan doorgaans bij de check-in voor het verkrijgen van uw boardingcard voor de geboekte vlucht.

 

Bewijs van overeenkomst

Het geldige ticket maakt het bewijs uit van de vervoersovereenkomst gesloten met de reizigers van wie de naam vermeld staat op het ticket. Indien geen e-ticket wordt uitgegeven, maakt de bevestiging het bewijs uit van het bestaan van de vervoersovereenkomst. In beide gevallen zijn de vervoervoorwaarden toepasselijk.

 

Het recht op vervoer

Alleen de personen waarvoor een geldig ticket is uitgegeven of van wie de reservering bevestigd is geworden in overeenstemming met artikel 6, zullen toegelaten worden tot de vlucht. De vervoerder zal enkel vervoer ter beschikking stellen voor de reiziger(s) vermeld op het ticket. Zij zullen gevraagd worden zich te identificeren. Indien een reiziger niet kan bewijzen dat hij/zij de persoon is vermeld op het ticket, kan de vervoerder hem/haar weigeren.

 

 − Verlies of vernietiging van het ticket

Indien een ticket geheel of gedeeltelijk verloren of beschadigd is, kan ML Tours, zijn agent of de vervoerder, op aanvraag van de reiziger, het ticket vervangen door een nieuw uit te geven, op voorwaarde dat de reiziger afdoende kan bewijzen dat een geldig ticket uitgegeven werd voor de bedoelde vlucht(en). ML Tours behoudt zich het recht voor om hiervoor administratiekosten in rekening te brengen.  

 

Geldigheid van het ticket

Een ticket of een reservering is enkel geldig indien het overeenstemt met een reservering bevestigd volgens de reglementering zoals beschreven in het bijzonder in artikel 6.1 of in de elektronische documenten uitgegeven door ML Tours.

 

 

Artikel 4: Overdracht, wijziging of opzegging/annulering door de reiziger

4.1 Overdracht van de reservering

De reiziger kan voor de aanvang van de vlucht zijn reservering niet overdragen aan een derde, tenzij de reiziger een annuleringsdekking heeft afgesloten (zie hiervoor de website van ML Tours)

 

 

4.2 Andere wijzigingen aan de reservering

Vraagt de reiziger om een wijziging, dan mag ML Tours, naast de eventuele prijsverhoging van de vluchten en/of de complementaire diensten, de kosten aanrekenen die daardoor veroorzaakt worden. De kosten gelden per persoon en per gewijzigd traject.

 

Wijzigen van de reservering kan per email en telefonisch alleen op werkdagen tijdens de kantooruren (van maandag tot en met vrijdag van 9u30 tot 18u30 en zaterdag van 10u30 tot 17u00 uur). Een wijziging buiten deze tijdsbestek wordt pas behandeld op de eerstvolgende werkdag.

 

 

4.2.1 Wijziging van tijdstip van de vlucht (datum/uur)

 

- Tot 75 uur voor de vlucht tijd betaalt u voor een wijziging € 50,- per persoon per traject aan administratieve kosten. Daarnaast wordt het prijsverschil tussen het oude en het nieuwe tarief in rekening gebracht. Mocht het nieuwe tarief lager zijn dan het oude tarief, dan wordt geen terugbetaling/vermindering toegepast.

- 75 tot 27 uur voor vlucht vertrek betaalt u voor een wijziging € 120,- per persoon per traject aan administratieve kosten. Daarnaast wordt het prijsverschil tussen het oude en het nieuwe tarief in rekening gebracht. Indien uw oude ticket (incl. bagage) minder heeft gekost dan de te betalen wijzigingskosten van €120 dan worden de nieuwe wijzigingskosten hetzelfde als uw oude ticket (incl. bagage). Mocht het nieuwe tarief lager zijn dan het oude tarief dan wordt geen terugbetaling/vermindering toegepast.

- 27 uur voor vlucht vertrek en op de vlucht dag zelf wordt bij een wijziging de volledig nieuwe ticketprijs per persoon en per traject aan administratiekosten in rekening gebracht.

 

 

Boekingen die van kortingen hebben genoten gelden tevens andere voorwaarden. De volledige korting komt te vervallen in geval van een wijziging

 

 

4.2.2 Wijziging van route

 

- Tot 75 uur voor de vlucht tijd betaalt u voor een wijziging € 50,- per persoon per traject aan administratieve kosten. Daarnaast wordt het prijsverschil tussen het oude en het nieuwe tarief in rekening gebracht. Mocht het nieuwe tarief lager zijn dan het oude tarief, dan wordt geen terugbetaling/vermindering toegepast.

- 75 tot 27 uur voor vlucht vertrek betaalt u voor een wijziging € 120,- per persoon per traject aan administratieve kosten. Daarnaast wordt het prijsverschil tussen het oude en het nieuwe tarief in rekening gebracht. Indien uw oude ticket (incl. bagage) minder heeft gekost dan de te betalen wijzigingskosten van €120 dan worden de nieuwe wijzigingskosten hetzelfde als uw oude ticket (incl. bagage). Mocht het nieuwe tarief lager zijn dan het oude tarief dan wordt geen terugbetaling/vermindering toegepast.

- 27 uur voor vlucht vertrek en op de vlucht dag zelf wordt bij een wijziging de volledig nieuwe ticketprijs per persoon en per traject aan administratiekosten in rekening gebracht.


 

Boekingen die van kortingen hebben genoten gelden tevens andere voorwaarden. De volledige korting komt te vervallen in geval van een wijziging.


 

4.2.3 Wijziging van complementaire diensten 

Wijziging Special Service Requests (ruimbagage, assistentie, sportmateriaal, huisdieren,...), transfers, en andere complementaire diensten :

* Alle diensten vermeld onder dit punt kunnen noch gewijzigd, noch geannuleerd worden.
 

* Het bijboeken van deze diensten kan met uitzondering van assistentie tijdens werkdagen tot 48 uur voor vertrek en dit zonder bijkomende kosten.

 

 

4.3 Opzegging/annulering door de reiziger

De reiziger kan de overeenkomst altijd geheel of gedeeltelijk opzeggen/annuleren. Indien de reiziger de overeenkomst opzegt/annuleert, vergoedt hij/zij de schade die ML Tours en/of de vervoerder lijdt ten gevolge van de opzegging/annulering. Indien en voor zover ten tijde van het tot stand komen van de overeenkomst niet uitdrukkelijk anders is bepaald, bedragen de kosten van annulering van een boeking 100% van de (verschuldigde) prijs voor de boeking. Er wordt derhalve geen restitutie verleend. De reiziger wordt aangeraden zichzelf te verzekeren tegen de in dit artikel beschreven financiële gevolgen van een annulering.

 

 

De opzegging/annulering moet voor de vluchtdatum aan ML Tours meegedeeld worden, met aanduiding van de referentie van de geboekte vlucht(en) en uiterlijk 48 uur voor het begin van de reis.

Annuleren/opzeggen kan alleen op werkdagen tijdens de kantooruren (van maandag tot en met vrijdag van 9u30 tot 18u30 en zaterdag van 10u30 tot 17u00 uur). Een annulering buiten deze tijdsbestek wordt pas behandeld op de eerstvolgende werkdag. Annuleren/opzeggen via e-mail: info@mltours.nl of telefonisch: 020 722 0 722.

 

Na het begin van de reis is een opzegging/annulering niet meer mogelijk.

 

 

 

4.3.1 Missen van de vlucht(en) door de reiziger

In geval van no-show op de heenvlucht of als u uw heenvlucht binnen 48 uur voor vertrek heeft geannuleerd behoudt ML Tours zich het recht om de hieraan gekoppelde terugvlucht zonder vergoeding voor de reiziger te annuleren. In bepaalde gevallen biedt ML Tours de mogelijkheid om tegen bijbetaling van €100 gebruik te kunnen maken van de retourvlucht. In deze gevallen zullen wij u per e-mail berichten.

 

 

4.3.2 Annulering van complementaire diensten

Annulering Special Service Requests (assistentie, sportmateriaal, huisdieren,...), transfers, comfort class, verzekeringen en andere complementaire diensten :

Alle diensten vermeld onder dit punt kunnen noch gewijzigd, noch geannuleerd worden.

 

 

4.3.3 Annulering van eventuele verzekeringen en/of annuleringsdekking

Optioneel geboekte verzekeringen of annuleringsdekkingen kunnen niet geannuleerd worden.

 

 

4.3.4 Annuleringsdekking

De annuleringsdekking is een dekking in het leven geroepen door ML Tours. Tegen betaling van een gering bedrag, krijgt de reiziger de mogelijkheid om het volledige of een deel van het betaalde bedrag voor de vervoerkosten terug te ontvangen.

 

 

Wanneer u de boeking wenst te annuleren worden de volgende bedragen gehanteerd:

- Tot 40 dagen voor vertrek 100% van de vervoerskosten ontvangt u terug.

- Tot 14 dagen voor vertrek 70% van de vervoerskosten ontvangt u terug.

- Tot 7 dagen voor vertrek 50% van de vervoerskosten ontvangt u terug.

- Binnen 7 dagen voor vertrek er geen vervoerskosten meer uitgekeerd.


 

Bij de annulering van de geboekte vlucht welke gepaard gaat met een andere bevestigde dienst (zoals bijvoorbeeld zitplaatsreservering, extra bagage, bijzondere reserveringen), zijn de betaalde kosten voor de extra dienst ten alle tijden niet restitueerbaar.

 

De annulering kan worden aangevraagd op diverse manieren:

 

- Per e-mail ter attentie van info@mltours.nl (de eerst volgende werkdag wordt als datum van annulering aangehouden).

 

- Via ons Customer Care team bereikbaar op +31 (0)207220722 (tijdens kantooruren)

 

Tarieven en taksen

5.1 Algemeen

De tarieven gelden enkel voor het vervoer tussen de luchthaven van vertrek en de luchthaven van aankomst. De tarieven omvatten niet het vervoer tussen luchthavens en/of luchthavens en terminals gelegen in de stad, tenzij dit vervoer automatisch en zonder toeslag voorzien wordt door de luchtvaartmaatschappij.

 

 

5.2 Toepasselijke tarieven

De toepasselijke tarieven zijn geldig op het ogenblik van de boeking. Deze kunnen varieren volgens het aantal stoelen beschikbaar op het ogenblik van de reservering.

De tarieven zijn opgemaakt in functie van voorwaarden die het recht van de reiziger toestaan, beperken of uitsluiten om zijn reservering te wijzigen of te annuleren. Deze tarieven en voorwaarden worden vastgelegd op het ogenblik van de boeking en de beperkingen en/of de kosten verbonden aan annuleringen en/of wijzigingen zijn deze die op dat moment aan de reiziger meegedeeld werden.

Tenzij anders vermeld, zijn geen kinderkortingen. Baby’s (kinderen onder dan 2 jaar) betalen een gering bedrag.

Bij de betalingsmethoden hanteren wij transactiekosten voor de volgende methoden: Creditcard/Visa-card betalingen worden belast met extra transactiekosten van 5%. Bij SOFORT-betalingen worden vermeerderd met transactiekosten 2%.

 

 

5.3 Belastingen en taksen

Alle belastingen en/of daarmee vergelijkbare overige kosten opgelegd door de overheid of ieder andere instantie, in het bijzonder luchthavenautoriteiten en luchtvaartmaatschappij, met betrekking tot de reiziger, zijn bagage of het gebruik door bedoelde reiziger van een of alle diensten en faciliteiten, zullen opgeteld worden bij de tarieven en dienen te worden betaald door de reiziger.

 

 

5.4 Prijsaanpassing

ML Tours heeft het recht de bevestigde prijs te herzien in geval van de invoering van nieuwe of de verhoging van bestaande belastingen, zoals luchthaventaksen en/of andere daarmee vergelijkbare kosten aangerekend per vlucht.

ML Tours behoudt zich tevens het recht voor de prijs vóór en ná het vervoer aan te passen ten gevolge van een objectieve, relevante en onvoorzienbare stijging van de kosten door gewijzigde situaties en/of factoren (brandstofprijs, oorlogen, aardbevingen).

In geval van prijsaanpassing zal ML Tours de reizigers onmiddellijk en uiterlijk 7 dagen voor de vluchtdatum verwittigen. Indien de verhoging meer dan 15 percent van de netto vluchtprijs bedraagt, kan de reiziger de vervoersovereenkomst opzeggen/annuleren zonder kosten en met terugbetaling van de reissom. Hij/zij dient dit recht binnen de 48 uren na kennisgeving (verzenddatum) door ML Tours uit te oefenen. In alle andere gevallen wordt de passagier geacht de wijziging te hebben geaccepteerd.

 

 

Reservering

6.1 Reserveringsvoorwaarden

De reiziger moet de volledige reissom betalen binnen de gestelde termijn vermeld op de optiebevestiging bij het sluiten van de overeenkomst. De reservering wordt pas definitief indien de VOLLEDIGE betaling ontvangen is door ML Tours. De reservering wordt automatisch geannuleerd indien geen betaling binnen de gestelde termijn plaatsvindt.

Zolang er geen volledige betaling heeft plaatsgevonden heeft ML Tours het recht om de reservering te annuleren.

 

 

6.2 Persoonlijke gegevens

Iedere passagier is te allen tijde zelf verantwoordelijk voor de juistheid van de gegevens die bij boeking op de website worden ingevuld of bij telefonische boeking worden opgegeven. ML Tours BV kan nimmer aansprakelijk gesteld worden voor eventuele schade, wanneer door onjuist doorgegeven informatie, de boeker niet bereikt kan worden voor eventuele wijzigingen.

Ook bij eventuele wijzigingen in bijvoorbeeld een e-mail adres of telefoonnummer is de boeker te allen tijde zelf verantwoordelijk voor het doorgeven van de betreffende wijzigingen. Indien dit verzuimd wordt, kan ML Tours nimmer aansprakelijk gesteld worden voor eventuele schade, wanneer boeker niet bereikt kan worden voor eventuele wijzigingen.

Het is onontbeerlijk voor de uitvoering van de vervoersovereenkomst dat de persoonsgegevens van passagiers aan de vervoerder en/of daarbij betrokken instanties moeten worden doorgegeven. Passagier stemt in dat de noodzakelijke gegevens door ML Tours (met in achtneming van de privacy wetgeving) aan de betrokken instanties (waaronder de vervoerder) worden doorgegeven.  

 

 

6.3 Annuleringsvergoeding voor onbezette stoelen

Alle tickets die niet gebruikt worden op de vlucht waarvoor de reservering gemaakt werd, vervallen en zijn niet terug betaalbaar. De vervoerovereenkomst wordt geacht te zijn uitgevoerd door ML Tours.

Bij niet-aanmelding (no show) op de heenvlucht behoudt ML Tours zich het recht voor om de hieraan gekoppelde terugvlucht zonder vergoeding voor de reiziger te annuleren.

 

 

7. Inchecken

De reizigers moeten zich tijdig aanmelden voor de check-in. Tenzij anders vermeld is dit drie uur voor de vertrektijd.

De reizigers moeten zich op tijd (ten minste 60 min. voor vertrektijd) melden aan de inschepingbalie/boarding gate om alle formaliteiten en procedures voorafgaand aan het vertrek te vervullen. Onder geen enkele omstandigheid wordt aan de reizigers toelating gegeven zich na de vermelde tijd aan te bieden voor de inscheping.

Indien een reiziger zich niet tijdig aanmeldt aan de inschepingbalie/boarding gate heeft de vervoerder het recht om de voor hem/haar gereserveerde stoel te annuleren. De vlucht zal onder geen enkele omstandigheid vertraagd worden.

De vervoerder kan op geen enkele wijze verantwoordelijk gesteld worden voor verliezen of kosten die het gevolg zijn van het niet nakomen van bovenstaande verplichting door de reiziger.

U dient ten minste 60 minuten voor het vertrek bij de gate aanwezig te zijn. Passagiers die te laat bij de gate aankomen, worden niet aan boord toegelaten. Onder deze omstandigheden wordt uw vlucht geannuleerd, zonder dat het bedrag dat u voor het ticket hebt betaald wordt gerestitueerd en wordt de vervoerovereenkomst geacht te zijn uitgevoerd door ML Tours. Mocht u met een latere vlucht willen vertrekken, dan dient u een nieuwe vlucht aan te schaffen tegen het op dat moment van toepassing zijnde tarief. Het bedrag dat u hebt betaald (inclusief belastingen, toeslagen en kosten) wordt niet gerestitueerd, behalve wanneer een vlucht door ML Tours wordt geannuleerd.

Indien en voor zover schade (waaronder met name vertraging van een vlucht) ontstaat als gevolg van aan de passagier te wijten omstandigheden (waaronder dus te laat melden) zullen de daarmee gemoeide kosten/schade op de passagiers worden verhaald.  

 

8. Weigering en beperking van vervoer

De vervoerder mag een reiziger en/of zijn/haar bagage weigeren te vervoeren omwille van veiligheidsredenen.

De aanvaarding van niet-vergezelde kinderen, mindervalide personen, zwangere of zieke personen vereist het voorafgaande akkoord van de vervoerder.

 

 

8.1 Instapweigering

De vervoerder mag weigeren een reiziger en/of zijn/haar bagage te vervoeren omwille van veiligheidsredenen.

De vervoerder mag beslissen dat:

  1. a) Deze maatregel nodig is om in overeenstemming te zijn met de toepasselijke wetgeving, reglementen of instructies van een staat, ongeacht of dit het land van vertrek, bestemming of transit is;

  2. b) Het gedrag, de leeftijd, de mentale of de fysieke toestand van de reiziger van die aard is dat:

-          speciale bijstand van de vervoerder vereist is die deze laatste niet kan verstrekken;

-          het ongemak betekent voor de medereizigers of gerechtvaardigde reacties van hun kant veroorzaakt;

-          het een risico of gevaar voor zichzelf, de medereizigers of een derde partij of hun bezittingen betekent;

-          de bemanning bij de uitoefening van hun werkzaamheden wordt gehinderd;

-          instructies van de bemanning, in het bijzonder wat betreft het roken en het consumeren van alcohol, niet worden nageleefd;

-          gegronde redenen zijn om aan te nemen dat de passagier een van de hiervoor bedoelde handelingen zal uitvoeren;

-          het vervoer in strijd is met geldend recht, geldende bepalingen of voorschriften van het vertrek- of doelland of het land waarvan het luchtruim wordt gebruikt;

-          door de passagier niet is voldaan aan de voor de uitvoering van de reis noodzakelijke voorschriften (bijv. bepalingen betreffende visa, het paspoort en de gezondheid. Dit geldt ook voor dieren die meereizen);

  1. c) deze beslissing noodzakelijk is omdat:

-          de reiziger de instructies van de vervoerder niet volgde;

-          de reiziger weigerde zich te onderwerpen aan een veiligheidscontrole;

-          de reiziger de reissom niet betaalde of de betalingsvoorwaarden niet nakwam;

-          de reiziger niet in het bezit was van de nodige reisdocumenten;

-          de reiziger probeerde het grondgebied te betreden van het land waarin hij zich in transit bevond, hoewel hij hiervoor geen toelating had;

-          de reiziger probeerde zijn reispapieren te vernietigen tijdens de vlucht;

-          de reiziger weigert zijn reisdocumenten af te geven tegen een ontvangstbewijs indien hij door de bemanning hierom gevraagd wordt;

-          het door de reiziger voorgelegde ticket ofwel op een onwettige wijze werd bekomen/betaald, op een andere naam staat, vals is of als verloren of gestolen gemeld werd.

 

 

De luchtvaartmaatschappij is bevoegd om zitplaatsen opnieuw toe te wijzen. Ook als de passagier reeds het vliegtuig heeft betreden. Dit kan om veiligheidsredenen of om operationele redenen noodzakelijk zijn. Er bestaat geen recht op toewijzing van een bepaalde zitplaats of reeds toegewezen zitplaats.

De luchtvaartmaatschappij kan de betreffende passagier, als dit noodzakelijk is om de vlucht veilig te laten verlopen resp. om de andere passagiers en de bemanning niet in gevaar te brengen, uit het vliegtuig laten zetten, hem de toegang tot andere vluchten ontzeggen of hem uitsluiten van transport binnen het gehele luchtnet. Daarenboven heeft de verantwoordelijke gezagvoerder het recht om alle andere noodzakelijke en adequate maatregelen te treffen om de veiligheid en de orde aan boord te handhaven resp. te herstellen. Alle handelingen die in strijd zijn met de wet en die aan boord ten uitvoer zijn gebracht, worden zowel strafrechtelijk als civielrechtelijk vervolgd.

Om veiligheidsredenen is het gebruik van om het even welke elektronische prive-apparaten tijdens de start en landing verboden. Tijdens de hele vlucht is het gebruik van mobiele telefoons niet toegestaan. Het gebruik van andere elektronische apparaten is alleen met toestemming van de bemanning toegestaan.

In al deze en daarmee vergelijkbare gevallen (de opsomming is niet limitatief) behoudt de vervoerder (en ML Tours) zich het recht voor de reservering te annuleren zonder gehouden te zijn tot terugbetaling van het ticket.

Indien een of meerdere clausules van deze vervoersvoorwaarden ongeldig zijn of worden, dan wordt hierdoor de geldigheid van de overige clausules niet aangetast.

 

 

8.2 Beperking van het vervoer

De aanvaarding van niet-vergezelde kinderen, mindervalide personen, zwangere of zieke personen vereist het voorafgaandelijk akkoord van de vervoerder en de eventuele betaling van de eventueel verschuldigde vergoeding.

Aangezien per vlucht om veiligheidsredenen een maximum aantal mindervalide passagiers kunnen worden toegelaten, kan de vervoerder de mindervalide passagiers die dit niet van te voren hebben gemeld (bij de boeking) weigeren te vervoeren. In dat geval heeft de geweigerde passagier geen recht op restitutie van de ticketprijs en wordt de vervoerovereenkomst geacht te zijn uitgevoerd door ML Tours

Voor alle vluchten moeten de “speciale aanvragen” altijd bevestigd worden. De eventuele betaling van de kosten ervan gebeurt op de luchthaven, tenzij anders wordt aangegeven.

 

 

8.2.1 Niet vergezelde minderjarigen
a) Algemeen

Alleen reizende minderjarigen moeten of kunnen (afhankelijk van de leeftijd) assistentie aanvragen bij de inscheping/boarding, tijdens de vlucht en bij aankomst op de bestemming. Kinderen onder de 5 jaar moeten altijd vergezeld worden door een persoon van ten minste 18 jaar. De assistentie moet bij de boeking aangevraagd worden. Bij niet op tijd aanvragen van de assistentie, kan de passagier geweigerd worden. In dat geval bestaat geen recht op restitutie van de ticketprijs en wordt de vervoerovereenkomst geacht te zijn uitgevoerd door ML Tours.

De vervoerder moet uiterlijk een week voor de vertrekdag het ingevulde formulier 'UM' met de nodige gegevens ontvangen. De minderjarige moet zich tijdig (ten minste 3 uren van te voren) aanmelden op de luchthaven bij de luchtvaartmaatschappij of de inscheping- incheckbalie.

b) UM (kinderen van 5 tot 11 jaar)

"Unaccompanied minor" (UM): voor kinderen van 5 tot en met 11 jaar is de aanvraag voor assistentie verplicht indien zij niet vergezeld zijn van een persoon van ten minste 18 jaar.

c) YP (van 12 tot 18 jaar)

"Young passenger"(YP): jongeren van 12 tot 18 jaar kunnen facultatief begeleiding vragen.

 

 

8.2.2 Baby's onder de 2 jaar ('infant')

Kinderen jonger dan 2 jaar hebben geen recht op een eigen zitplaats en moeten reizen op de schoot van een volwassene. Om veiligheidsredenen is het aantal baby's aan boord beperkt. Per kind kan 1 buggy gratis meegenomen worden. Een opvouwbare lichtgewichtbuggy (max. 5 kg) kan meegenomen worden tot aan het vliegtuig en wordt daar in het bagageruim geladen. Deze wordt zo mogelijk teruggegeven bij het uitstappen of anders met de overige bagage. Kinderwagens moeten ingecheckt worden.

 

 

8.2.3 Mindervalide
a) Algemeen

Personen die zich met een rolstoel verplaatsen ofwel moeilijk kunnen stappen of trappen bestijgen, kunnen bij de inscheping/boarding beroep doen op bijstand. Alleen op voorafgaandelijk aanvraag kan deze begeleiding georganiseerd worden. Het ontbreken van een voorafgaande kennisgeving kan aanleiding geven tot improvisatie en vertraging op het ogenblik van de inscheping/boarding, of zelfs tot instapweigering.

Een aanvraag, met opgave van de aard van de handicap, is verplicht bij de boeking, de mindervalide persoon en zijn eventuele begeleider moeten zich tenminste 3 uur voor vertrek melden aan de daarvoor bestemde balie op de luchthaven van vertrek.

Rolstoelen worden in de bagageruimte vervoerd.

b) WCHR: Ik kan stappen en trappen doen

Personen kunnen omwille van de af te leggen afstanden beroep doen op bijstand voor de inscheping. Een aanvraag, met opgave van de aard van de handicap, is verplicht bij de boeking. Bij vertrek vanaf Schiphol of bij aankomst op Schiphol is deze dienstverlening gratis. Op alle andere luchthavens dient hiervoor betaald te worden. Betaling gebeurt ter plaatse tijdens de check in.

c) WCHS: Ik kan stappen maar geen trappen doen

Personen die geen trappen kunnen bestijgen, kunnen beroep doen op bijstand voor de inscheping. Een aanvraag, met opgave van de aard van de handicap, is verplicht bij de boeking. Bij vertrek vanaf Schiphol of bij aankomst op Schiphol is deze dienstverlening gratis. Op andere luchthavens kan hiervoor kosten in rekening worden gebracht en dienen deze door de passagier betaald te worden. Betaling gebeurt ter plaatse tijdens de check in.

d) WCHC: Ik kan noch stappen noch trappen doen

Personen die zich met een rolstoel verplaatsen of niet zelfstandig kunnen stappen, noch trappen opklimmen, kunnen beroep doen op bijstand voor de inscheping/boarding. Voor deze service wordt zowel op Schiphol als alle andere luchthavens kosten in rekening gebracht die de passagier ter plaatse dient te betalen. Tevens mogen rolstoel-afhankelijke passagiers niet alleen reizen.

e) Vervoer van rolstoelen

Eigen rolstoelen worden gratis meegenomen in de bagageruimte. Opplooibare rolstoelen kunnen tot aan de vliegtuigtrap of -deur gereden worden. Deze worden vervolgens in de bagageruimte geladen. Dit moet bij de boeking vermeld worden en aangevraagd worden.

Er wordt een onderscheid gemaakt tussen 2 types rolstoelen:

1) Manuele rolstoel zonder elektrische aandrijving, deze kunnen zoals hierboven beschreven gratis meegenomen worden.

2) Elektrische rolstoel of ander mobiliteitshulpmiddel met natte of droge batterij van het 'non spillable'type. Om arbo-technische redenen kunnen wij deze niet vervoeren. Let dus goed op bij de boeking. Mocht U na boeking willen annuleren omdat U een dergelijke rolstoel wenst mee te nemen, zal ML Tours voor de annulering kosten in rekening brengen.
 

8.2.4 Aanstaande moeders

Een zwangere vrouw mag vliegen tot het einde van de 35e week van de zwangerschap (32 weken bij meervoudige zwangerschap). Met SunExpress is vanaf de 28e week t/m 34e week een schriftelijke verklaring nodig van de dokter. (De verklaring moet 7 dagen voor vertrek van uw heenreis nog geldig zijn) Vanaf 6 weken voor de uitgerekende datum is vliegen niet meer mogelijk.


 

Let op:

Houd ook bij de datum van de terugvlucht rekening met de hiervoor genoemde bepalingen.

 

8.2.5 Blinde en dove/stomme personen

Het aantal blinde, dove en (doof)stomme passagiers zijn onderworpen aan een maximum per vlucht. Zij moeten zich op voorhand aanmelden. Geleidehonden mogen gratis mee in de cabine. Volgens de Europese wetgeving dient de hond een muilband te dragen.

 

 

8.2.6 Personen met medische problemen

Passagiers met bepaalde aandoeningen moeten een geschreven verklaring van hun huisarts kunnen voorleggen om te kunnen vliegen.

Het betreft personen

− met een recent hartinfarct;

−  die tijdens de vlucht inspuitingen, zuurstof of een baxter nodig hebben;

−  met ernstige interne of externe verwondingen;

−  met een mentale handicap.

Een draagberrie ('stretcher') is niet toegelaten aan boord.


 

Deze passagiers dienen expliciet te beschikken over een reisverzekering bij een gerespecteerde verzekeringsmaatschappij.  

Zij dienen in ieder geval afdoende verzekerd te zijn voor eventuele kosten die gemaakt zullen worden bij een eventuele tussenstop als gevolg van hun aandoeningen.

Bij niet overleggen van een bewijs van verzekering, kan de desbetreffende passagier geweigerd worden. In dat geval heeft de passagier geen recht op teruggave van de ticketprijs en wordt de vervoerovereenkomst geacht te zijn uitgevoerd door ML Tours.

 

9. Bagage

Er zijn beperkingen met betrekking tot de aard en het gewicht van de gratis vervoerde bagage. Deze kunnen steeds wijzigen. Bij een wijziging in de gratis toe te laten bagage, dient het “overgewicht” betaald te worden conform de voorwaarden van de vervoerder of ML Tours. Bij niet betaling kan het vervoer van de bagage worden geweigerd.

 

9.1 Gratis vervoerde bagage

De gratis vervoerde bagage per persoon is beperkt tot het gewicht aangeduid op het ticket. Overgewicht zal aangerekend worden door de luchtvaartmaatschappij bij de inscheping. 1 Stuk bagage mag maximaal 25 kg wegen.

Kinderen minder dan 2 jaar hebben geen recht op bagage.

De bijkomende kosten voor overgewicht, geldig per traject, zijn afhankelijk en verschillend bij iedere maatschappij.

De vervoerder (en ML Tours) aanvaardt geen aansprakelijkheid voor waardevolle, breekbare en/of bederfelijke goederen die in de geregistreerde bagage vervoerd worden, tenzij dit van te voren extra is verzekerd door de vervoerder (of ML Tours).

 

9.2 Handbagage

De handbagage is eveneens aan beperkingen onderhevig.

Om voor de hand liggende veiligheidsredenen en met het oog op het comfort van de passagier wordt slechts een stuk handbagage per passagier toegelaten. Handbagage blijft u bij zich houden tijdens de reis. Als handbagage wordt beschouwd bagage van kleine afmetingen (meestal 55 x 40 x 20 cm, maximum totaal van alle afmetingen 115 cm) en een maximaal gewicht van meestal 6 of 7 kg, afhankelijk van de airline.

Grotere en/of zwaardere handbagage zal bij de inscheping (boarding gate) geweigerd worden. In sommige van deze gevallen kan het te veel aan handbagage nog in de bagageruimte vervoerd worden indien u de bijkomende kosten betaald.

Baby’s (jonger dan 2 jaar (24 maanden)) hebben geen recht op handbagage. Buggys en reiswiegen mogen niet in de cabine meegenomen worden. Deze voorwerpen worden gratis vervoerd in de bagageruimte. Ze worden voorzien van een bagagelabel op het ogenblik van de check-in. De passagiers hebben echter de mogelijkheid om deze voorwerpen tot aan het vliegtuig mee te nemen. Een maxi-cosy mag eventueel aan boord indien de vlucht niet volzet is, echter zonder garantie.

 

9.3 Sportmateriaal

9.3.1 Algemeen

Het vervoer van sportmateriaal moet bij de boeking aangevraagd worden. De overeenstemmende kosten dienen door de passagier te worden betaald. Bij niet-aanmelding op voorhand wordt dit bedrag op de luchthaven verhoogd met ten minste 7,50 euro per stuk en per traject als administratiekosten. Daarenboven bestaat het risico dat het materiaal geweigerd wordt aangezien de laadcapaciteit van een vliegtuig beperkt is.

De vervoerder kan geen verantwoordelijkheid nemen voor eventuele weigering van invoer van het materiaal door de lokale autoriteiten.

Onder andere de bromfietsen, moto's en jetski's worden niet aanvaard.

Speciale aanvragen moeten altijd bevestigd worden. Tevens kunnen de tarieven verschillen per luchtvaartmaatschappij. De betaling ervan gebeurt op de luchthaven tenzij anders vermeld.

 

 

9.3.2 Fiets (CYC)

Als u een fiets wil meenemen (een fiets per passagier) moet deze samen met het ticket gereserveerd worden. U betaalt doorgaans 75 EUR per one way (kan per vervoerder en luchthaven verschillen).

Specifieke voorschriften:

− voorwiel gedemonteerd en aan het kader vastgemaakt;

− het stuur geplaatst in de richting van het kader;

− de pedalen omgeplooid;

− de banden helemaal leeg gelaten;

− beschermende verpakking.

CO2-patronen om banden te blazen zijn niet toegestaan en zullen verwijderd worden door de veiligheidsdiensten van de luchthaven.

 

 

9.3.3 Golftas (GOL)

Bij het inchecken kan er aan u gevraagd worden om de tas met sportmateriaal te openen. In geval van weigering of bij de vaststelling van misbruik zal de toepasselijke vergoeding wegens overgewicht worden aangerekend op de luchthaven, zonder recht op teruggave van de vergoeding voor het vervoer van sportmateriaal.

Golftas (max. 25 kg, 1 per passagier): 30 euro per traject.

Zodra u een specifiek voorziene tas voor golfmateriaal meeneemt, ook indien het totale gewicht van de bagage onder het maximum toegelaten gewicht valt, moet hiervoor apart betaald worden. Indien het materiaal in een gewone koffer met de normale afmetingen (lengte max. 80 cm, hoogte max. 60 cm, breedte max. 25 cm, totaal van de afmetingen max. 158 cm) vervoerd wordt, zal dit beschouwd worden als gewone bagage en bij overgewicht ook aan het tarief van overgewicht aangerekend worden.

(De prijzen en afmetingen/gewicht kunnen per vervoerder verschillen).

 

 

9.3.4 Duikmateriaal (DIV)

Bij het inchecken kan er aan u gevraagd worden om de tas met sportmateriaal te openen. In geval van weigering of bij de vaststelling van misbruik zal de toepasselijke vergoeding wegens overgewicht worden aangerekend op de luchthaven, zonder recht op teruggave van de vergoeding voor het vervoer van sportmateriaal.

Duikmateriaal (max. 20 kg, 1 per passagier): 20 euro per traject

Specifieke voorschriften:

− flessen moeten leeg zijn en onder atmosferische druk;

− lood voor de loodgordel is niet toegestaan;

− duiklampen worden om veiligheidsredenen enkel toegelaten als handbagage op voorwaarde dat het lampje zelf verwijderd en apart verpakt wordt;

− duiklampen met langwerpige batterijen kunnen als slagwapen beschouwd en daarom geweigerd worden door de veiligheidsdienst op de luchthaven.

 

Zodra u een specifiek voorziene tas voor duikmateriaal meeneemt, ook indien het totale gewicht van de bagage onder het maximum toegelaten gewicht valt, moet hiervoor apart betaald worden. Indien het materiaal in een gewone koffer met de normale afmetingen (lengte max. 80 cm, hoogte max. 60 cm, breedte max. 25 cm, totaal van de afmetingen max. 158 cm) vervoerd wordt, zal dit beschouwd worden als gewone bagage en bij overgewicht ook aan het tarief van overgewicht aangerekend worden.

(De prijzen en afmetingen/gewicht kunnen per vervoerder verschillen) 

9.3.5 Kite- of surfplank (SFB)

Kite- of surfplank (max. 30 kg): 40 euro per traject.

Specifieke voorschriften:

ℜ∙   zeil, giek en deelbare mast compact te verpakken.

(De prijzen en afmetingen/gewicht kunnen per vervoerder verschillen)

 

 

9.3.6 Rubberen dingy (DGY) of paraglide (PGL)

Rubberen dingy of paraglide (max. 15 kg): 10 euro per traject.

(De prijzen en afmetingen/gewicht kunnen per vervoerder verschillen)

 

 

9.4 Vervoer van huisdieren

De reizigers moeten in het bezit zijn van de nodige documenten voor het vervoer van huisdieren. Huisdieren die met hun baasje op vakantie willen in Europa moeten beschikken over een Europees paspoort (te verkrijgen bij de dierenarts). Dat formulier vervangt de reeks internationale documenten die nodig waren om te bewijzen dat het dier ingeent is tegen hondsdolheid. Voor de identificatie moet het dier voorzien zijn van een chip of tatoeage. Zweden, Groot-Brittannie« en Ierland eisen aanvullende inentingen tegen hondsdolheid, teken en lintwormen. Verder moet met een bloedproef aantonen dat het dier voldoende antistoffen tegen het hondsdolheidvirus in zijn bloed heeft. (De prijzen en voorwaarden kunnen per vervoerder verschillen)

 

 

9.4.1 Algemeen

Huisdieren moeten van tevoren aangemeld worden. Een beperkt aantal kleine honden en katten (tot 5 kg, incl. tas) kan gratis meegenomen worden in de cabine. Grotere huisdieren worden tegen vergoeding vervoerd in een aangepast en verwarmd gedeelte van de bagageruimte.

Indien niet op voorhand aangemeld, wordt op de luchthaven een toeslag van 7,50 euro per traject en per dier geheven voor administratiekosten.

Een blindengeleidehond mag steeds in de cabine ongeacht zijn gewicht De hond moet echter aan de leiband gehouden worden en gemuilkorfd.

Voor alle luchtvaartmaatschappijen moeten de “speciale aanvragen” altijd bevestigd worden. De eventuele betaling gebeurt op de luchthaven.

(De prijzen en voorwaarden kunnen per vervoerder verschillen)

 

 

9.4.2 Hond of kat tot 6 kg (DGC/CTC)

Een beperkt aantal kleine hondjes en katten (1 per passagier, max. 3 per vlucht) kan gratis meegenomen worden in de cabine. Een gesloten waterdichte tas, groot genoeg zodat het dier nog kan rechtstaan en waarvan de totale afmetingen niet meer mogen zijn dan 115 cm, is vereist.

Het dier, tas inclusief, mag maximaal 5 kg wegen.

De dieren mogen in de cabine vervoerd worden voor zover ze minstens 8 weken oud zijn; ze in een hygienisch waterdichte tas of mand vervoerd worden; het dier op geen enkele wijze andere passagiers kan storen; de teefjes niet zwanger zijn.

(De prijzen en voorwaarden kunnen per vervoerder verschillen)

 

 

9.4.3 Hond of kat meer dan 6 kg (DGH/CTH)

Voor het vervoer van een beperkt aantal huisdieren* (1 per passagier, max. 4 per vlucht) in de aangepaste verwarmde bagageruimte wordt een vergoeding aangerekend van 50 euro per dier en per richting. Het dier moet minstens 8 weken oud zijn en reizen in een goed gesloten speciale kooi voor vliegtuigvervoer.

(De prijzen en voorwaarden kunnen per vervoerder verschillen)

 

 

9.5 Niet toegelaten bagage

De reizigers mogen bepaalde voorwerpen niet als bagage meenemen:

− voorwerpen die niet als reisbagage beschouwd worden;

− voorwerpen die een gevaar kunnen uitmaken voor het vliegtuig, de personen of de goederen aan boord, zoals gespecificeerd in de Dangerous Good Regulation van ICAO of IATA;

− goederen waarvoor het vervoer verboden is door de geldende wetgeving of reglementering van het land van vertrek of bestemming;

− voorwerpen waarvan de vervoerder van oordeel is dat ze wegens hun afmetingen, gewicht of aard (breekbaar of gevaarlijk) niet kunnen vervoerd worden;

− levende dieren, met uitzondering van honden en katten.

 

 

9.5.1 Verboden gevaarlijke goederen

Gevaarlijke goederen zijn verboden. Hieronder een niet-beperkende lijst:

− ontplofbare stoffen

− samengeperste gassen

− brandgevaarlijke stoffen

− zuurstofrijke stoffen zoals peroxiden, bleekpoeder

− vergiften

− radioactieve stoffen

− bijtende stoffen

− magnetische, schadelijke, prikkelende en onwelriekende stoffen

Rekening houdende met de internationale context en om veiligheidsredenen, wordt het de passagiers ook niet toegestaan voorwerpen die een gevaar kunnen betekenen in de handbagage mee te nemen (scharen, messen, scheermesjes, batterijen, ...).

Deze voorwerpen zullen door de veiligheidscontrole in beslag genomen worden.

 

 

9.5.2 Jacht- en sportwapens

De passagiers dienen deze voorwerpen in de geregistreerde bagage op te bergen.

−  jacht- en sportwapens worden enkel in de bagageruimte aanvaard;

− de passagier moet de nodige vergunningen kunnen voorleggen die vereist worden in de landen van herkomst en bestemming;

−  wapens mogen nooit geladen zijn;

− wapens en sommige types van munitie dienen apart verpakt te worden en in de bagageruimte geladen;

− het vervoer van verscheidene types munitie is verboden.

 

 

9.5.3 Souvenirs (beschermde dieren en planten, antiquiteiten)

Iedereen kan al wel eens in de verleiding komen om, bewust of onbewust, een specimen van een beschermde soort als souvenir mee te brengen: een halssnoer uit koraal of ivoor, een handtas in krokodillenleer, schilden van zeeschildpadden...

Op 1 juni 1997 werd een Europese reglementering van kracht betreffende de internationale handel in bedreigde dier- en plantensoorten, waaronder zoogdieren (bijv. apen en tijgers), vogels (bijv. papegaaien), reptielen (bijv. zeeschildpadden) en planten (bijv. wilde orchideen). Sommige soorten mogen niet verhandeld worden en voor andere is een invoervergunning nodig. Bij overtreding riskeert de reiziger inbeslagname en hoge boetes.

Ook antieke voorwerpen en kunstvoorwerpen zijn vaak onderworpen aan uitvoerbeperkingen. Informeer u dus degelijk alvorens u deze voorwerpen meebrengt.

 

 

9.6 Beschadiging of verlies van bagage

De aansprakelijkheid van de reisorganisator en de vervoerder bij schade of verlies van bagage is beperkt door internationale verdragen.

U ontvangt een genummerd ontvangstbewijs voor elk bagagestuk dat u inscheept. Dit bewaart u zorgvuldig. In geval van beschadiging, niet-levering of verlies van bagage moet u een aangifte doen bij de luchthavendiensten ter plaatse. Het genummerde ontvangstbewijs is hierbij noodzakelijk.

Bij het zoek geraken van bagage moet u op de luchthaven, aan de balie "Verloren Bagage" een PIR (Property Irregularity Report) laten invullen. Hetzelfde geldt voor beschadigde bagage (DBR of Damaged Baggage Report). Zonder deze documenten kunt u achteraf geen vergoeding krijgen.

De vervoerder aanvaardt geen aansprakelijkheid voor schade aan of verlies, vernietiging of vertraging van

− voorwerpen waarvan het vervoer niet toegelaten is;

−  voorwerpen die onzorgvuldig verpakt zijn;

− voorwerpen die ingescheept worden met een limited release tag;

− kostbare, bederfelijke, al beschadigde of breekbare voorwerpen.

De vervoerder sluit elke aansprakelijkheid uit voor kleine beschadigingen aan de buitenkant van uw bagage (zoals krassen, vlekken, deuken e.d.), evenals waterschade aan niet waterdichte bagage.

 

 

9.6.1 'Normale' bagage

Indien de Conventie van Montreal toepasselijk is, bedraagt de maximale vergoeding 1.000 'Bijzondere trekkingsrechten' per persoon (1 BTR = 1,1224 euro einde juni 2007) per persoon bij vernietiging, beschadiging, verlies of vertraging van bagage. Onder de Conventie van Warschau wordt vergoed volgens het gewicht naar rata van €20 per kilogram. Gezien de geringe vergoeding in dit laatste geval is een bagageverzekering aan te raden.

 

 

9.6.2 Hogere limieten voor bagage

Er kan een hogere aansprakelijkheidslimiet gelden indien de passagier, voordat hij aan boord is gegaan, een speciale verklaring heeft afgelegd en een aanvullende vergoeding betaald heeft.

 

 

9.6.3 'Buitengewone' bagage

'Buitengewone' bagage zoals buggys, fietsen, sportmateriaal enz., dit is alles wat niet in een valies van normale afmetingen steekt (lengte max. 80 cm, hoogte max. 60 cm, breedte max. 25 cm, totaal van de afmetingen max. 158 cm), wordt vervoerd op risico van de reiziger.

(De prijzen en voorwaarden kunnen per vervoerder verschillen)

 

Dienstregeling en annulering van vluchten

10.1 Dienstregeling

Bij het doen vervoeren van haar passagiers, maakt ML Tours gebruik van verschillende vervoerders/luchtvaartmaatschappijen. In die zin betreft de vervoerovereenkomst tussen ML Tours en de passagier een zogenaamde vervoerovereenkomst op basis van chartervluchten (zonder vaste dienstregeling).

Dit houdt in dat ML Tours onder andere het recht heeft om de vluchttijden, data en bestemming te wijzigen en/of (met name bij onvoldoende deelname) de vluchten te annuleren.

De passagiers die niet te verzetten data wensen, worden geadviseerd om hun ticket te kopen bij een lijndienst maatschappij (vaste dienstregeling).    

De door ML Tours ingeschakelde feitelijke vervoerders zullen alles in het werk stellen om de reizigers en hun bagage met bekwame spoed te vervoeren. Zij zullen zich inspannen om de meegedeelde dienstregeling te respecteren.

De vertrek- en aankomsturen vermeld in de dienstregeling of elders zijn niet gegarandeerd. Ze kunnen gewijzigd worden met of zonder voorafgaandelijk kennisgeving.

De vervoerder aanvaardt geen aansprakelijkheid voor aansluitingen aan de geboekte vlucht.

 

 

10.2 Wijzing van uw vluchtschema of vertragingen

In uitzonderlijke gevallen kunnen de vluchtnummers en vluchttijden zoals deze op uw bevestiging of reisschema vermeld staan ten tijde van de reservering wijzigen, en dit zelfs op de dag van de reis. De mogelijkheid is aanwezig dat ML Tours of/en de verschillende luchtvaartmaatschappijen schemawijzigingen doorvoeren waardoor de vluchtnummers, vluchtdagen, vluchttijden of de gevlogen route veranderen (b.v. een tussenlanding). ML Tours streeft ernaar om dit zo miniem mogelijk te houden en zal u voor vertrek op de hoogte te stellen van deze wijzigingen. Daar ML Tours hiervoor geen garantie kan bieden, dan wel er een kans is dat deze informatie ML Tours niet tijdig bereikt, bent u zelf ook verantwoordelijk voor het verkrijgen van de juiste vluchtnummers en vertrektijden. Kijkt U daarvoor voor U vertrekt nogmaals uw e-mails na en check via het internet of teletekst nogmaals de meest relevante informatie op de daarvoor bestemde media.

Vertrek op tijd van huis zodat u ook op tijd bij de incheckbalie bent.

 

Houd er rekening mee dat indien wij wijzigen naar een andere maatschappij, de vervoersvoorwaarden van betreffende maatschappij van toepassing zijn. In dergelijke gevallen bestaat de kans dat u meer of minder bagage mag vervoeren op de vlucht.

 

 

10.3 Controle van de vluchturen

Om u ervan te verzekeren dat de dienstregeling van uw vlucht niet gewijzigd is, kunt u via onze website eenvoudig uw vertrektijden raadplegen via Mijn Boeking.

 

 

10.4 Annulering

Indien een vlucht geannuleerd wordt of een eerder bevestigde vliegtuigstoel niet ter beschikking is, zal  ML Tours een redelijk alternatief aanbieden, al dan niet met dezelfde vervoerder. Ook behoudt ML Tours zich uitdrukkelijk het recht vluchten te annuleren wegens onvoldoende bezetting. Indien er geen alternatieve vlucht voorhanden is, ontvangt u de som van de vervoerskosten terug die u voor de geannuleerde vlucht had betaald. Annuleringen of wijzigingen van vluchten en vluchtschema's zijn commerciele beslissingen van ML Tours, waarvoor vervoerders niet aansprakelijk kunnen worden gesteld.

Er worden geenszins enige compensaties en/of schadevergoedingen toegekend van welke aard dan ook.

 

 

10.5 Aansprakelijkheid

Met uitzondering van een daad of tekortkoming met het opzet schade te berokkenen en/of aan opzet grenzende roekeloosheid die schade tot gevolg kan hebben, is de vervoerder en ML Tours in geen geval aansprakelijk voor schade (met name met betrekking tot de vertrek- en aankomsttijden en plaats van bestemming) van de passagiers.

 

Gedrag aan boord

Wegens onbetamelijk gedrag kan de reiziger geweigerd worden voor de betrokken en toekomstige vluchten.

De schade die daardoor ontstaat zal op de passagier worden verhaald.

 

 

11.1 Algemeen

ML Tours en/of de luchtvaartmaatschappij mag alle passende maatregelen nemen indien het gedrag van de reiziger

− de veiligheid van het vliegtuig, de passagiers of de goederen aan boord in gevaar brengt;

− de bemanning belemmert in de uitoefening van haar taken;

− andere reizigers of de bemanning onredelijke last berokkent.

De vervoerder kan het vervoer op een specifieke vlucht weigeren of de reiziger de toegang tot alle vluchten in de toekomst ontzeggen. De betrokken reiziger stelt zich tevens bloot aan gerechtelijke vervolging.

 

 

11.2 Verboden gebruik van voorwerpen aan boord

Het gebruik aan boord van onder andere de volgende voorwerpen is –tenzij anders vermeld – verboden:

− draagbare telefoons (GSM)

− draagbare televisietoestellen

− draagbare videotoestellen en playback apparaten

− radio-ontvangers

− radiozenders

− speelgoed met afstandsbediening

− ieder elektronisch toestel waarvan niet is vastgesteld dat het geen invloed kan hebben op de systemen van het vliegtuig

− elektronische spelletjes zonder afstandsbediening

−  compact disc- en cassettespelers

− draagbare voice recorders

Een laptop mag niet gebruikt worden bij het opstijgen en landen; eenmaal op kruissnelheid wordt het gebruik ervan meestal toegelaten.

 

 

11.3 Dronken of agressieve passagiers

Bij alle luchtvaartmaatschappijen mag de gezagvoerder altijd autonoom beslissen om dronken of agressieve passagiers aan boord te weigeren, of die na een tussenlanding van boord laten verwijderen. Alle eventuele schade en kosten die hieruit voortvloeien zijn ten laste van de betrokken passagiers en zullen op de desbetreffende passagier(s) worden verhaald.

 

 

11.4 Rokers/niet-rokers

Alle onze aangeboden vluchten zijn volledig rookvrij.

 

Administratieve formaliteiten

De passagiers moeten in het bezit zijn van de vereiste reisdocumenten. Het is de verantwoordelijkheid van de passagiers om de juiste reisdocumenten te bezitten.

Indien een passagier geweigerd wordt als gevolg van niet in het bezit hebben van de vereiste reisdocumenten, heeft de passagier geen recht op teruggave van zijn ticketprijs en wordt geacht dat ML Tours de overeenkomst volledig is nagekomen. 

12.1 Algemeen

De reizigers zijn gehouden aan ML Tours en de vervoerder alle nuttige inlichtingen verstrekken die hen uitdrukkelijk gevraagd worden. Wanneer de reizigers verkeerde inlichtingen verstrekken en dit tot extra kosten voor ML Tours en/of de vervoerder leidt, mogen deze in rekening gebracht worden.

De reizigers moeten in regel zijn met alle wetten, reglementen, vereisten en verplichtingen opgelegd door het land van vertrek, bestemming of transit, alsook van de reglementen en instructies van de vervoerder of zijn agenten.

De vervoerder en ML Tours zijn niet aansprakelijk voor schade van passagiers als gevolg van informatie verstrekt door zijn agenten of onderaannemers betreffende reisdocumenten of visa vereist door het land van bestemming, ongeacht of deze informatie schriftelijk of op een andere wijze verschaft werd. De passagiers hebben een eigenverantwoordelijkheid.

 

 

12.2 Reisdocumenten

De vervoerder is wettelijk verplicht het vervoer te weigeren van reizigers die niet in het bezit zijn van de vereiste in- en uitreis documenten (waaronder verplichte vaccinatiebewijzen e.d.) van het land van vertrek en bestemming. De reizigers zijn zelf verantwoordelijk voor deze door of van overheidswege vereiste documenten om te kunnen/mogen reizen.
Het niet kunnen (ver)krijgen en/of niet in bezit hebben van de(ze) vereiste documenten om te mogen reizen, is en blijft de verantwoordelijkheid van de reiziger.  
 
Bij een weigering op basis van niet in bezit hebben van de vereiste in- en uitreis documenten, heeft de reiziger geen recht op restitutie van de reissom. In ieder geval is ML Tours niet aansprakelijk voor de door de reizigers geleden en/of te lijden schade.

 

Aansprakelijkheid

De aansprakelijkheid van luchtvaartmaatschappijen (en voor zover van toepassing, ook van ML Tours) wordt beperkt door wetten en internationale verdragen.

 

13.1 Conventie van Montreal

De aansprakelijkheid van de luchtvaartmaatschappijen van de Europese Unie geregeld door de Conventie van Montreal (1999), de verordening (EG) nr. 2027/97 (gewijzigd door verordening (EG) nr. 889/2002), en de verordening (EG) nr. 261/2004.

Deze informatieve kennisgeving geeft een samenvatting van de aansprakelijkheidsregels die luchtvaartmaatschappijen van de Gemeenschap in overeenstemming met de EG-wetgeving en het Verdrag van Montreal toepassen.

SCHADELOOSSTELLING BIJ OVERLIJDEN OF LETSEL

De aansprakelijkheid voor overlijden of letsel van passagiers is niet door financiele limieten beperkt. Voor schade tot 100.000 Bijzondere Trekkingsrechten BTR (bij benadering 110.000 euro) kan de luchtvaartmaatschappij vorderingen tot schadeloosstelling niet betwisten. Boven dat bedrag kan ze zich tegen een vordering verzetten als ze het bewijs kan leveren dat ze niet nalatig is geweest of anderszins in gebreke is gebleven.

 

VOORSCHOTTEN

Als een passagier gewond raakt of om het leven komt, moet de luchtvaartmaatschappij binnen 15 dagen nadat de schadevergoedingsgerechtigde geindentificeerd is, een voorschot uitbetalen om aan de onmiddellijke economische behoeften tegemoet te komen. In geval van overlijden kan het voorschot niet minder dan 16.000 BTR (bij benadering 17.600 euro) bedragen.

 

VERTRAGING VAN PASSAGIERS

In geval van vertraging van passagiers is de luchtvaartmaatschappij aansprakelijk voor schade die ontstaat, tenzij zij alle redelijke maatregelen getroffen heeft om de schade te voorkomen of in de onmogelijkheid verkeerde om dergelijke maatregelen te treffen. De aansprakelijkheid voor vertraging van passagiers is beperkt tot 4.150 BTR (bij benadering 4.565 euro).

 

VERTRAGING VAN BAGAGE

In geval van vertraging van bagage is de luchtvaartmaatschappij aansprakelijk voor schade die ontstaat, tenzij zij alle redelijke maatregelen getroffen heeft om de schade te voorkomen of in de onmogelijkheid verkeerde om dergelijke maatregelen te treffen. De aansprakelijkheid voor vertraging van bagage is beperkt tot 1.000 BTR (bij benadering 1.100 euro).

 

VERNIETIGING, VERLIES OF BESCHADIGING VAN BAGAGE

De luchtvaartmaatschappij is aansprakelijk voor vernietiging, verlies of beschadiging van bagage tot een maximum van 1.000 BTR (bij benadering  1.100 euro). Wanneer het aangegeven bagage betreft, is de maatschappij ook aansprakelijk indien zij niet in gebreke is gebleven, tenzij de bagage al beschadigd was. Wanneer het niet-aangegeven bagage betreft, is de luchtvaartmaatschappij slechts aansprakelijk als zij in gebreke is gebleven.

 

HOGERE LIMIETEN VOOR BAGAGE

Er kan een hogere aansprakelijkheidslimiet gelden indien de passagier voordat hij aan boord is gegaan, een speciale verklaring heeft afgelegd en een aanvullende vergoeding heeft betaald.

 

KLACHTEN OVER BAGAGE

Als de bagage beschadigd, vertraagd, vermist of vernietigd is, moet de passagier zo spoedig mogelijk bij de luchtvaartmaatschappij een schriftelijke klacht indienen. In geval van beschadiging van aangegeven bagage moet de passagier binnen zeven dagen een schriftelijke klacht indienen en in geval van vertraging van aangegeven bagage binnen 21 dagen na de datum waarop de bagage tot zijn beschikking is gesteld.

 

AANSPRAKELIJKHEID VAN DE CONTRACTUELE VERVOERDER EN DIE VAN DE FEITELIJKE VERVOERDER

Als de luchtvaartmaatschappij die de vlucht verzorgt niet dezelfde is als de maatschappij waarmee het vervoerscontract is gesloten, heeft de passagier het recht een klacht of een vordering tot schadeloosstelling aan elk van beide maatschappijen te richten. Indien de naam of code van een luchtvaartmaatschappij op het ticket staat, is die maatschappij de vervoerder waarmee het vervoerscontract is gesloten.

 

TERMIJN VOOR GERECHTELIJKE PROCEDURE

Een gerechtelijke procedure tot het verkrijgen van schadeloosstelling moet worden aangevangen binnen twee jaar na het tijdstip van aankomst van het vliegtuig of het tijdstip waarop het vliegtuig had moeten aankomen.

 

13.2 Conventie van Warschau

Indien het een reis betreft naar of vanuit een land dat de Conventie van Montreal niet heeft onderschreven, blijft de Conventie van Warschau gelden tenzij de vlucht uitgevoerd wordt door een vervoerder gevestigd in de Europese Unie.

*Hiermee wordt bedoeld de conventie tot het brengen van eenheid in enige bepalingen betreffende het internationale luchtvervoer, gesloten te Warschau in 1929, of genoemde conventie zoals gewijzigd te Den Haag in 1955 en/of Montreal in 1975. Bij overlijden of lichamelijk letsel alsook in geval van verlies, beschadiging of vertraging van bagage wordt de aansprakelijkheid van luchtvaartmaatschappijen door deze conventie beperkt.

 

 

13.3 'Communautaire lijst' van vervoerders

In overeenstemming met artikel 9 van de Europese verordening (EG) nr. 2111/2005 is elke vervoerder verplicht te informeren over het bestaan van een lijst van luchtvaartmaatschappijen die binnen de EU een exploitatieverbod opgelegd kregen, de zogenaamde communautaire lijst. Deze kan geconsulteerd worden op http://air-ban.europa.eu

 

 

13.4 Identiteit van de exploiterende luchtvaartmaatschappij

In overeenstemming met artikel 11 van de Europese verordening (EG) nr. 2111/2005 moet u geinformeerd worden over de identiteit van de exploiterende luchtvaartmaatschappijen die betrekking hebben op uw vlucht. Voor zover de identiteit nog niet bekend is op het ogenblik van de boeking, wordt de naam vermeld van de maatschappij die waarschijnlijk de vlucht zal uitvoeren.

De identiteit van de exploiterende luchtvaartmaatschappij wordt u meegedeeld bij het toesturen van de vliegtickets. Indien zich naderhand wijzigingen voordoen zal men u zo snel mogelijk informeren en in elk geval voor de check-in of, als er bij overstappen op een aansluitende vlucht geen check-in meer plaatsvindt, bij het instappen.

 

 

13.5 Lijst van exploiterende luchtvaartmaatschappijen

De vluchten worden uitgevoerd door verschillende maatschappijen, die ingehuurd worden door ML Tours. Een aantal vluchten wordt uitgevoerd in samenwerking met andere reisorganisaties, en voor een aantal bestemmingen wordt beroep gedaan op lijnvluchtmaatschappijen.

De algemene vervoersvoorwaarden van de luchtvaartmaatschappijen zijn tevens van toepassing op de vervoerovereenkomst tussen de passagiers en ML Tours. In de website van ML Tours vindt u de algemene vervoersvoorwaarden van de maatschappijen waarmee ML Tours samenwerkt.

Ook bij de boeking wordt u doorverwezen naar de algemene vervoersvoorwaarden van de desbetreffende maatschappij.   

 

 

13.6 Aansprakelijkheid ML Tours

ML Tours zal bij zijn werkzaamheden de zorg van een goede opdrachtnemer in acht nemen. Onverminderd het hiervoor bepaalde aanvaardt ML Tours geen aansprakelijkheid voor handelingen en/of nalatigheden van de betrokken dienstverlener(s), noch voor de juistheid van de door deze dienstverlener(s) verstrekte informatie. ML Tours draagt geen verantwoordelijkheid voor foto's, folders en ander voorlichtingsmateriaal, voor zover onder verantwoordelijkheid van derden uitgegeven. Voor zover ML Tours zelf toerekenbaar te kort schiet en de reiziger daardoor schade lijdt (daaronder begrepen schade wegens gederfd reisgenot), is de aansprakelijkheid van ML Tours beperkt tot maximaal 25% van de gefactureerde diensten. Zogenaamde gevolgschade is hiervan uitgesloten.

De aansprakelijkheid voor schade waartegen de reiziger is verzekerd of dient verzekerd te zijn (bijvoorbeeld door middel van het sluiten van een reis en/of annuleringskosten verzekering dan wel ziektekostenverzekering), alsmede aansprakelijkheid voor schade die de reiziger lijdt in het kader van de uitoefening van een beroep of bedrijf (daaronder begrepen schade door het missen van aansluitingen c.q. het niet tijdig op de plaats van bestemming aankomen), worden uitgesloten.

 

Klachtenbehandeling

Klachten zullen alleen in aanmerking genomen worden als ze binnen de gestelde termijn en bewijskrachtig ingediend worden.

Alle klachten en relevante informatie moeten binnen de 30 dagen na de vluchtdatum schriftelijk overgemaakt worden aan de administratieve zetel van ML Tours. E-mails zullen niet worden behandeld en vormen geenszins bewijsmateriaal in eventuele geschillen.

De klachtenbehandeling zal enkel gebeuren in het Nederlands en enkel schriftelijk. Telefonisch wordt geen informatie gegeven over lopende of nieuwe klacht(en) of onderzoeken.

 

 

14.1 Ingeschreven bagage

  1. a) In geval van schade aan ingeschreven bagage zal geen klacht aanvaard worden tenzij de reiziger een klachtenformulier heeft ingevuld binnen de 24 uur na zijn aankomst of ten laatste binnen de 24 uur nadat zijn bagage hem/haar overhandigd werd.

  2. b) Bij vertraging van bagage zal de klacht niet in aanmerking genomen worden indien het klachtenformulier niet onmiddellijk bij aankomst op de bestemming ingevuld werd.

 

 

14.2 Handbagage

De vervoerder/ML Tours aanvaardt geen verantwoordelijkheid voor schade aan handbagage tenzij de bedoelde schade het gevolg is van een fout van de luchtvaartmaatschappij.

 

 

14.3 Klachten over reservering.

Klachten over een door ML Tours gemaakte reservering kunnen tot uiterlijk een maand na afloop van de gereserveerde dienst of, als de reis geen doorgang heeft gevonden, tot een maand na de oorspronkelijke vertrekdatum genoemd in de reisbescheiden, bij Flyml.com worden ingediend.

Indien passagiers onterechte klachten uiten en daarmee ML Tours in diskrediet brengen (met name via de sociale media/internet), zal de daardoor geleden schade door ML Tours op de desbetreffende passagier worden verhaald.

 

 

14.4 Klachten over adviezen en informatie

Klachten over door ML Tours verstrekte adviezen en informatie, moeten binnen een maand na kennisname door de reiziger van de feiten waarop de klacht betrekking heeft, doch in ieder geval binnen 2 maanden na het advies of verstrekte informatie, schriftelijk en gemotiveerd bij Flyml.com worden ingediend. Ieder vorderingsrecht vervalt twee maanden na afloop van de gereserveerde dienst (of, indien de reis geen doorgang heeft gevonden, een jaar na de oorspronkelijke vertrekdatum), dan wel indien de klacht betrekking heeft op de dienstverlening door ML Tours een jaar na deze dienstverlening.

 

 

Beëindiging van de vervoersovereenkomst

Indien de reiziger zich niet schikt naar de vervoervoorwaarden zal de vervoersovereenkomst automatisch beeindigd worden zonder ingebrekestelling of formele kennisgeving. Alle geinde sommen zullen definitief verworven zijn door ML Tours.

 

 

Wijzigingen en schrappingen

Geen enkele personeelslid, agent of vertegenwoordiger van ML Tours of de luchtvaartmaatschappij heeft het recht de bepalingen van de onderhavige vervoervoorwaarden te wijzigen, aan te passen of te annuleren.

 


Toepasselijk recht en bevoegdheid
Op alle overeenkomsten tussen ML Tours en de reiziger is Nederlands recht van toepassing. Uitsluitend de Nederlandse burgerlijke rechter is bevoegd om van geschillen kennis te nemen.