Customer Care
+31 020 722 0 722
+32 280 823 82 +49 69 9675 8424
Startpagina Agent login Onze Charters Onze agenten Contact Online betalen Mijn Boeking
 
 

Veel gestelde vragen 

 
 • Zijn de getoonde prijzen op basis van een one way (enkele reis) of een retour?

  Onze prijzen gelden steeds voor een enkele reis, omdat u - op enkele uitzonderingen na - alle vluchten vrij met elkaar kunt combineren.

 • Zijn de vluchten te combineren?

  Alle vluchten kunt u - zonder betaling van een toeslag - naar uw voorkeur combineren. Ml Tours  hanteert geen minimale verblijfsduur en voor een verblijfsduur van meer dan vier weken worden geen kosten in rekening gebracht. Let wel dat ingevolge regulaties in sommige landen een maximale verblijfsduur kan gelden. Dit is alleszins niet het geval voor Turkije of Marokko. Informatie hierover vindt U op deze website.

 • Hoe werkt het elektronische ticket?

  Voor passagiers die losse vluchten geboekt hebben, d.w.z. geen pakketreis, geldt voor alle routes het elektronisch ticket. Dit houdt in dat u zonder ticket vliegt en na boeking i.p.v. een papieren ticket een boekingsnummer ontvangt. Uw reisgegevens worden elektronisch opgeslagen en doorgestuurd naar de check-in op de luchthaven van vertrek. Bij de check-in heeft u alleen uw e-ticket en uw geldige paspoort/identiteitskaart nodig.

 • Is omboeken mogelijk?

  Omboekingen en/of naamswijzigingen zijn binnen de geldigheidsduur van het ticket (365 dagen) telefonisch bij het call-center mogelijk. Een omboeking is tot maximaal 24 uur voor de overeengekomen vertrektijd mogelijk. Via internet kan een vlucht tot maximaal 48 uur voor vertrek worden omgeboekt. Als de vertrekdatum is verstreken, is een omboeking niet meer mogelijk. Restituties voor niet benutte vluchten zijn uitgesloten.

  De naam (letters) van de reiziger kan uitsluitend tot 12uur voor het vertrek van de eerste vlucht gewijzigd worden. Bij een naamscorrectie (let op: geen passagierswijziging!) gelden geen extra kosten per persoon.

  Bij een omboeking en/of wijziging van de reiziger kunnen de kosten alleen met een geaccepteerde creditcard of door middel van overschrijving betaald worden. Voor baby’s (tot twee jaar) worden geen omboekingskosten in rekening gebracht. Er wordt geen korting gegeven op de omboekingskosten.

  Omboeken op de plaats van bestemming: de datum van de terugvlucht kan tot maximaal 48 uur v贸贸r uw geboekte terugvlucht eenvoudig per telefoon via het call-center gewijzigd worden. Hierbij berekenen wij voor een dergelijke omboeking een vergoeding per persoon plus het verschil ten opzichte van de actuele, eventueel hogere vluchtprijs.

   

 • Kan een vlucht geannuleerd worden?

   Indien en voor zover ten tijde van het tot stand komen van de overeenkomst niet uitdrukkelijk anders is bepaald, bedragen de kosten van annulering van een boeking 100% van de (verschuldigde) prijs voor de boeking. Er wordt derhalve geen restitutie verleend. De reiziger wordt aangeraden zichzelf te verzekeren tegen de in dit artikel beschreven financi毛le gevolgen van een annulering.

   

 • Hoe en wanneer ontvang ik mijn reisdocumenten?

  Bij het elektronische ticket ontvangt u geen reisdocumenten per post omdat uw reisgegevens elektronisch opgeslagen zijn. Bij bet boeken ontvangt u een boekingsnummer en een reisbevestiging (na betaling van de volledige reissom), waarmee u zich samen met uw identiteitskaart of paspoort bij de balie legitimeert, waarna u uw instapkaart ontvangt.

 • Hoe kan een vlucht betaald worden?

  Vluchten kunnen online via onze website (“online betalen”) of via onze bankrekening worden betaald .

 • Kan ik ook groepen boeken?

  Wil je een groepsreis aanvragen voor 13 personen of meer? Neem dan contact op met onze groepenmedewerker (customercare@mltours.nl) en we vertellen je graag over de vele mogelijkheden voor groepsreizen bij ML tours.

 • Tot welke week van de zwangerschap mogen vrouwen vliegen?

  Zwangere vrouwen mogen tot 6 weken voor de uitgerekende datum vliegen. Dit geldt ook voor de terugreis. Het kan voorkomen dat ter verificatie van de zwangerschapstermijn een bewijs moet worden overhandigd. Bijv. van de huisarts, gynaecoloog of verloskundige.

 • Vanaf welke leeftijd mogen kinderen alleen reizen?

  Houd er rekening mee dat een kind tot twee jaar alleen in begeleiding van een ouder/opvoeder of van een volwassene (vanaf 18 jaar) mag reizen. Bij kinderen onder vijf jaar mogen ook broers en zusjes (vanaf 16 jaar) met schriftelijke toestemming van een ouder/opvoeder hun jongere broers of zusjes begeleiden. Kinderen tussen 5 en 12 gelden alleen dan niet als onbegeleid (UMNR=Unaccompanied Minor) als zij worden begeleid door een persoon (vanaf 16 jaar). Houd er rekening mee dat bij onbegeleide kinderen een schriftelijke goedkeuring van de ouders/opvoeders noodzakelijk kan zijn. Alle condities krijgt u te horen bij ons call-center.

  Wij verzoeken u er rekening mee te houden dat begeleiding van/naar de luchthaven noodzakelijk is en dat de begeleidende persoon op de luchthaven moet blijven totdat het vliegtuig vertrekt respectievelijk op de geplande aankomsttijd van het vliegtuig op de luchthaven moet zijn. Degene die het kind ophaalt, moet bij vertrek met naam worden genoemd en zich bij de overdracht van het kind op de plaats van aankomst kunnen legitimeren. Verschijnt u a.u.b. 2 uur voor vertrek van het kind voor de afhandeling van alle noodzakelijke formaliteiten bij de incheckbalie.

   

 • Van welke  diensten kunnen mindervalide passagiers gebruik maken?

  Indien gewenst, bieden wij u als mindervalide passagier begeleiding aan bij uw aankomst en vertrek op de luchthaven. Ook is het mogelijk om een rolstoel klaar te laten zetten ten behoeve van het vervoer naar en van het vliegtuig. De kosten hiervan verschillen per luchthaven. Informeer U bij onze call center.

   Voor gehandicapten met een gehandicaptenpas, kenmerk "B", inclusief een begeleider, kunnen in het service-center zitplaatsen gereserveerd worden. Medische hulpmiddelen, apparaten en medicijnen worden in de laadruimte vervoerd. Als u gebruik wilt maken van deze services, verzoeken wij u dit bij het call-center aan te melden.

  Voor het vervoer van passagiers met beperkte mobiliteit gelden bijzondere veiligheidsvoorschriften.

  Wij kunnen verzoeken tot uiterlijk 5 werkdagen voor vertrek aanmelden. Aanvragen die later ingediend worden kunnen wij niet meer aanmelden, deze aanvragen kunt u op eigen initiatief op de luchthaven aanvragen.

  Tot slot adviseren wij u om in geval van assistentie vroegtijdig in te checken. Indien u na 90 minuten voor vertrek incheckt loopt u risico dat de dienst vanwege tijdgebrek niet geleverd kan worden.

   

 • Paspoort, visum, voorschriften m.b.t. de gezondheid. waarop moet worden gelet?

  In de inreisvoorschriften van sommige landen staat dat een geldig paspoort of visum moet worden getoond. Ook de gezondheidsvoorschriften vari毛ren.

  Informeert u zich a.u.b. voordat u op reis gaat over deze voorwaarden. U kunt ze via de volgende link downloaden: www.timaticweb.com

  De informatie op timaticweb is alleen in de Engelse taal beschikbaar. Nederlandstalige informatie over inreisvoorwaarden is bij het Ministerie van Buitenlandse Zaken verkrijgbaar.

  Opmerking voor ouders: bij meereizende kinderen is het zeer wel mogelijk dat gecontroleerd wordt of het kind met degene reist die bevoegd is de ouderlijke macht uit te oefenen dan wel met haar/zijn toestemming reist. Wanneer het kind niet dezelfde achternaam als de ouders draagt, moeten de ouders documenten bij zich hebben waaruit blijkt dat het om de eigen kinderen gaat. Neemt u zo nodig contact op met het Ministerie van Buitenlandse Zaken in het land waar u heen wilt reizen om u over eventuele bijzonderheden in dat land te laten informeren.

   

 • Hoe kunnen vluchten geboekt worden?

  U kunt uw vluchten via mltours.nl, in het reisbureau en telefonisch via ons call-center boeken.

  Bij de boeking op internet wordt een Service Charge ter hoogte van 20 EUR per persoon enkele reis en boeking berekend.

  De Service Charge wordt in  onzeboekingsprocedure na de selectie van de vluchten per persoon getoond. Bij omboekingen gelden extra Administratiekosten. Bij een annulering van een vlucht is de Service Charge niet restitueerbaar.

   

 • Hoe kort van tevoren kan een vlucht worden geboekt?

  Een boeking via internet is tot uiterlijk 24 uur voor vertrek van de vlucht mogelijk. Korter voor vertrek kunnen vluchten, (op voorbehoud) telefonisch bij het service-center, bij de ml tours-balie of het reisbureau worden geboekt.

 • Is een vluchtboeking persoonsgebonden?

  Ja, de boeking van een vlucht is altijd persoonsgebonden en is daardoor niet zonder meer overdraagbaar aan een andere persoon. Bij check-in dient u zich met uw boekingsnummer en uw geldige identiteitsbewijs (met pasfoto) te identificeren.

  De naam van de reiziger kan echter gewijzigd worden zoals eerder vermeld. Meer informatie over naamswijzigingen van reisdeelnemers vindt U elders op deze site.

   

 • Vlucht gemist – wat nu?

  Als een passagier niet op tijd bij de check-in aanwezig is, verliest deze daarmee het recht op vervoer en is desondanks verplicht de vluchtprijs te betalen. Helaas kunnen we in een dergelijk geval de vlucht niet kosteloos omboeken of annuleren. Een vlucht met een ander vliegtuig is alleen mogelijk indien opnieuw een vlucht wordt geboekt en betaald.

  Houdt u daarom a.u.b. rekening met de check-in-sluitingstijden die voor de afzonderlijke luchthavens van toepassing zijn.

   

 • Aan welke gezondheidsvoorwaarden moet ik voldoen om te kunnen reizen?

  Bij het plannen van een reis moet u rekening houden met uw lichamelijke conditie en het feit of u mag vliegen of niet. Lijdt u aan een ziekte of aan flauwte-aanvallen en/of moet u vaak medicamenten innemen, dan kunt u het beste v贸贸r uw reis contact opnemen met uw huisarts.
  Na zware ziekten, aandoeningen, verwondingen en operaties gelden voor een eventuele vluchtdeelname de volgende wachttijden:
  - hartinfarct: 8 weken (in geval van een zware hartinfarct 12 weken)
  - operaties in borst- en buikbereik: 6 weken
  - schedeloperaties: 6-12 maanden
  - operaties aan het oog: 1-3 maanden
  - fracturen: 24 uur voor vluchten korter dan 2 uur; 48 uur voor vluchten langer dan 2 uur. Het gips moet in ieder geval gespleten zijn.
  - pneumothorax (klaplong): 6-8 weken

  In het geval van besmettelijke ziekten zoals infectueuze hepatitis, open TBC, waterpokken, mazelen en rodehond mag u pas weer meereizen als u volledig bent genezen.

  Principieel moeten zware aandoeningen, recentelijke operaties en speciale medische verzoeken uiterlijk 7 dagen voor vertrek worden gemeld in het service-center omdat in sommige gevallen een beoordeling van de medische dienst noodzakelijk kan zijn. Een noodzakelijke zuurstofverzorging moet eveneens uiterlijk 7 dagen voor vertrek in het service-center worden gemeld.
  Bescherming door vaccinatie: Voor reizen naar sommige landen zijn vaccinaties tegen bepaalde ziektes verplicht. Vraag met betrekking tot dit onderwerp reeds v贸贸r het boeken van een reis na bij een reismedisch gekwalificeerde arts of bij de gezondheidsdiensten van uw land van bestemming resp. transferland.

  Opmerking betreffende het transport van medicamenten: Medicatie die voortdurend moet worden gebruikt, moet in de handbagage worden vervoerd. Voor de andere medicamentenvoorraden geldt dat deze in de opgegeven bagage moeten worden ondergebracht. Diabetici moeten erop letten dat zij voor de gehele vlucht genoeg insuline in de handbagage binnen handbereik hebben en dat zij een bewijs van noodzaak van hun huisarts kunnen voorleggen.

 • Wanneer moet ik inchecken voor mijn vlucht?

  voor een soepele afhandeling en een tijdig vertrek van de vlucht verzoeken wij u op tijd bij  de incheckbalie te zijn, zodat u uiterlijk tegen sluitingstijd bent ingecheckt en in bezit  bent van uw instapkaart. hier vindt u de exacte meldingstijden voor de verschillende  vertrekluchtshavens.
  passagiers die na sluiting van de check-in bij de incheckbalie verschijnen, kunnen niet meer  worden ingecheckt. zij verliezen het recht op vervoer en kunnen geen aanspraak maken op een  restitutie, tegoedbon of kosteloze omboeking.
  houdt u er a.u.b. ook rekening mee dat de wachttijden bij de check-in en de veiligheidscontroles per luchthaven verschillen. in sommige gevallen is ook door de langere  loopafstanden op de luchthaven meer tijd in te plannen
  .

 • Moet ik de vertrektijd van de vlucht laten herbevestigen?

  Per 1 juni as. hoeft u uw vlucht niet meer te herbevestigen.

  U bent in bezit van uw vliegticket(s) en daarin vindt u alle gegevens over uw vluchten. De ervaring heeft ons geleerd dat wijzigingen van onze vluchten na ontvangst van uw vliegtickets niet of nauwelijks plaatsvinden. Daarom is het niet meer nodig uw vlucht te herbevestigen. 

  Mocht in onverhoopt geval een vluchtwijziging plaatsvinden dan informeren wij u vanzelfsprekend en nemen wij direct per mail contact met u op aan de hand van de door doorgegeven contactgegevens. Wilt u toch graag uw vluchttijden checken dan kan dat natuurlijk. 

  Wij adviseren u naar onze website te gaan en uw boekingsnummer en achternaam in te vullen om actuele vluchtinformatie in te zien.

 • Welke regels gelden voor bagage?

  Op onze servicepagina bagage informeren we u uitgebreid over de onderwerpen: vrije bagage, handbagage, overbagage, sport- en bijzondere bagage. Ook kunt u er informatie vinden over voorwerpen die niet in de bagage mogen worden vervoerd.

 • Wat houdt de EU-regeling voor handbagage in?

  De EU-regeling (geldig vanaf 06-11-2006) geldt voor alle vluchten die van luchthavens in de Europese Unie, Groot-Brittanni毛 en Zwitserland vertrekken en staat los van de bestemming. De regeling is daarmee ook op binnenlandse vluchten in Duitsland en vluchten binnen Europa van toepassing.

  1. Hoe luidt de regel
  Passagiers mogen vloeistoffen of vergelijkbare voorwerpen met eenzelfde soort consistentie alleen nog in beperkte hoeveelheden en in kleine aparte verpakkingen in de handbagage meenemen. De verpakkingen mogen maximaal 100 ml of een vergelijkbare eenheid bevatten (een verpakking van 200 ml die voor de helft gevuld is, is bijv. niet toegestaan). De aparte verpakkingen moeten bij elkaar in een doorzichtige, hersluitbare plastic zak met een maximale inhoud van 1 liter worden verpakt. Per persoon is 茅茅n plastic zak toegestaan. De plastic zak moet transparant zijn en een ge茂ntegreerde sluiting bevatten. De eenvoudigste en goedkoopste mogelijkheid is het gebruik van een diepvrieszak met een zgn. zipsluiting die in de meeste supermarkten verkrijgbaar is.

  2. Wat wordt als vloeistof beschouwd?
  Gels, pasta’s, lotions, mengsels van vloeistoffen en vaste bestanddelen zoals bijv. tandpasta, haargel, frisdrank, soep, siroop en parfum. Ook artikelen met een vergelijkbare  consistentie, zoals de inhoud van spuitbussen met scheerschuim en haarspray.

  3. Gelden er uitzonderingen voor medicijnen en babyvoeding?
  Ja. Toegestaan zijn vloeistoffen die tijdens de vlucht voor medische doeleinden of in het kader van een dieet moeten worden ingenomen, inclusief babyvoeding, babymelk of sap voor meereizende baby’s en peuters. Passagiers moeten deze los van de handbagage meenemen en bij de controle laten zien. Eventueel dient de noodzaak voor het meenemen te worden aangetoond (bijv. door recepten of een beschrijving van de noodzaak).

  4. Welke voorschriften gelden voor artikelen die in de Duty Free Shops of aan boord zijn gekocht?
  Passagiers mogen duty free-artikelen die op de dag van de vlucht in een winkel na de ticketcontrole op een EU-luchthaven of aan boord van een vliegtuig van een EU-luchtvaartmaatschappij zijn gekocht, meenemen. Voorwaarde is dat deze artikelen in een transparante en door het verkooppunt verzegelde zak zijn verpakt. In de zak moet zich een bewijs van aankoop bevinden waarop de datum en plaats van aankoop staan vermeld. Dit aankoopbewijs moet van buitenaf leesbaar zijn.

  5. Waarop moet bij overstapvluchten worden gelet?
  Als het eerste deel van de vlucht en de aansluitende vlucht van een luchthaven binnen de EU vertrekken, kunnen vloeistoffen die aan de voorwaarden van punt 4 voldoen, aan boord van de aansluitende vlucht meegenomen worden. Dit geldt niet voor vluchten uit derde landen die niet aan de EU-regels onderhevig zijn.

  6. Wordt als gevolg van de EU-regeling de wachttijd op de luchthaven langer?
  Aangezien de EU-regeling een uitgebreide en precieze controle van de handbagage vereist, kan er van worden uitgegaan dat de wachttijd bij de veiligheidscontrole langer zal zijn. Het is raadzaam om vroegtijdig bij de incheck-balie te verschijnen.

  7. Zijn er nog meer veiligheidsvoorschriften waarmee rekening gehouden dient te worden?
  Passagiers zijn verplicht om bij de veiligheidscontroles hun jas/colbert uit te trekken en grote elektronische apparaten, zoals een notebook, uit hun tas te halen. In de vliegtuigen is handbagage met afmetingen van maximaal 55 x 40 x 20 cm toegestaan. Uitzonderingsregels, bijvoorbeeld voor muziekinstrumenten, blijven bestaan.
  De bestaande voorschriften m.b.t. voorwerpen die in de handbagage verboden zijn, blijven geldig.

  ML Tours heeft geen invloed op de wettelijke voorschriften en verzoeken passagiers al bij de voorbereiding van de reis rekening te houden met deze voorschriften en de handbagage tot het noodzakelijkste te beperken.

 • Waarop moet gelet worden bij het vervoer van huisdieren?

  Huisdieren in de cabine: huisdieren mogen in de cabin vervoerd worden, ervan uitgaande dat het gewicht van het huisdier inclusief kooi niet zwaarder is dan 5 kg. en de kooi niet groter is dan 55 x 40 x 20 cm en waterdicht is. Aanvragen dienen minimaal 1 week van te voren ingediend te worden per mail (info@mltours.nl) waarbij vermeld moet worden of er toezeggingen gedaan zijn voor andere huisdieren. Voor elke vlucht zijn benodigd een en het paspoort van het huisdier (voorzien van alle benodigde vaccinaties en andere gezondheidsinformatie over het huisdier). De transportkosten dienen vooraf aan ons betaald te worden.

   

  Huisdieren in het vrachtruim: per vlucht kan 1  huisdier vervoerd worden. Aanvragen dienen minimaal 1 week van te voren ingediend te worden per mail (info@mltours.nl) waarbij vermeld moet worden of er toezeggingen gedaan zijn voor andere huisdieren. Voor elke vlucht zijn benodigd een en het paspoort van het huisdier (voorzien van alle benodigde vaccinaties en andere gezondheidsinformatie over het huisdier). De transportkosten dienen vooraf aan ons betaald te worden.

   

 • Beschadigde en vermiste bagage – waar moet ik zijn?

  In het geval dat bij aankomst 茅茅n of meerdere stukken bagage niet aangetroffen worden of beschadigd zijn, wendt u zich dan a.u.b. meteen tot de Lost&Found-balie op de luchthaven. Op onze servicepagina bagage kunt u meer informatie over beschadigde en vermiste bagage vinden.

 • Waarom zit er zoveel verschil in de ticketprijzen?
  Vliegtarieven schommelen voortdurend. De prijs van een vliegticket kan op een dag voor dezelfde vlucht wel vijf keer veranderen. Ook bij flyML/ ML Tours B.V. U vraagt zich natuurlijk af hoe deze schommelingen in de prijzen van vliegtickets ontstaan. Dit heeft te maken met het feit dat reserveringssystemen van luchtvaartmaatschappijen voortdurend in de gaten houden hoe de verhouding tussen vraag en aanbod naar vliegtickets zich verhoudt. Luchtvaartmaatschappijen willen vanzelfsprekend dat het vliegtuig optimaal wordt gevuld tegen zo hoog mogelijke prijzen. De prijs die u uiteindelijk moet betalen voor een vliegticket wordt bepaald door het vliegtraject waar u voor heeft gekozen, het tijdstip waarop u boekt en de ticketvoorwaarden. Het bepalen van de prijs van een vliegticket wordt fluid pricing genoemd.
 
 
 
Copyright © 2017 MLtours.nl